AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 4.4.2022

"Mahtavaa kun kausi alkoi" - Daniel Håkans hakee lisää vastuuta SJK:ssa

"Mahtavaa kun kausi alkoi" - Daniel Håkans hakee lisää vastuuta SJK:ssa

Daniel Håkans tuli vahvasti vaihdosta kentälle lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n Daniel Håkans on tekemässä vahvaa läpimurtoa. U21-maajoukkueeseen noussut Håkans hakee yhä enemmän vastuuta myös Kerhon riveissä.

Nyt 21-vuotias vaasalaissyntyinen Håkans aloitti SJK:ssa jo neljännen kautensa siirryttyään kasvattajaseuransa Vasa IFK:n riveistä Seinäjoella kauden 2018 päätteeksi. Håkans on pelannut SJK:n edustuksessa nyt 41 ottelua ja onnistunut niissä maalinteossa kertaalleen. Tämän lisäksi hän on pelannut 21 ottelua SJK Akatemian riveissä. Ennen SJK:ta hän ehti pelata VIFK:n riveissä miesten Kakkosessa 19 ottelua, tehden siellä debyytin 17-vuotiaana kaudella 2018.

– Olen viihtynyt täällä Seinäjoella kyllä tosi hyvin. Ja oli aikoinaan helppo tulla, kun tulin Jeren (Streng) kanssa yhdessä silloin. Toffe Kloo oli ollut valmentajani aiemmin Vasa IFK:ssa ja hän työskenteli silloin SJK:ssa, sanoo Håkans.

– Oli tietenkin iso askel siirtyä Vasa IFK:sta SJK:hon, Kakkosen joukkueesta liigajoukkueen rinkiin. Mutta sain ensin pelata SJK Akatemiassa ja harjoitella liigajoukkueen mukana. Mutta kyllä siinä alussa meni katsellessa vähän mitä muut tekivät ja tottua tempoon.

Håkans tuli kentälle vaihdosta, kun SJK voitti lauantaina HIFK:n 2-1-luvuin OmaSp Stadionilla. Håkans toi kentälle lisää vauhtia ja loi useamman tilanteen vierailijan maalille. Häntä tullaan varmasti näkemään lisää tulevissa peleissä, jos pelit sujuvat samaan malliin myös jatkossa.

– Meillä on joukkueessa tosi hyvä joukkuehenki. Mutta myös kova kilpailu peliajasta, kun joka paikalle on ainakin pari kovaa vaihtoehtoa. On mahtavaa, kun kausi nyt alkoi, sanoo Håkans lopuksi.

Daniel Håkans oli SJK:n InstaLIVE-vieraana viime perjantaina. Juontajana toimi entinen SJK-pelaaja ja SJK:n kuuluttajana toimiva Arttu Seppälä. Katsojat saivat lähettää kysymyksiä lähetykseen etukäteen sekä sen aikana. Voit katsoa koko lähetyksen tallenteen SJK:n Instagramista.

Lisää uutisia