AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 17.2.2022

​Duarte hakee AC Oululle askelta eteenpäin Hakaa vastaan – "Joukkue on todella kasvanut"

​Duarte hakee AC Oululle askelta eteenpäin Hakaa vastaan – "Joukkue on todella kasvanut"

AC Oulu ja Haka mittaavat virettään perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat Liigacupin keskellä perjantaina Kuortaneella pelattavassa harjoitusottelussa.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte on tyytyväinen joukkueensa edistysaskeleihin viime päivinä.

- Nämä päivät ovat olleet erittäin hyviä ja joukkue on todella kasvanut. Olemme tehneet hyvin selväksi pelitapamme perusasiat, kuinka haluamme pelata tällä kaudella ja kaikkea sitä mikä liittyy joukkueen organisointiin kentällä, mutta samalla tämä on hyvä tilaisuus vahvistaa pelaajien välistä yhteyttä. Olemme uuden prosessin alussa ja on ollut mielenkiintoista viettää aikaa täällä yhdessä, Duarte sanoo.

Portugalilaisluotsin mukaan prosessin lähtökohdat ovat olleet alusta asti selkeät, eikä mitään äkkinäisiä muutoksia ole tarkoitus tehdä.

- Emme odota muutoksia, vaan odotamme kehitystä. Kun harjoittelet ja teet kentällä konseptin selväksi, niin odotat tietenkin pelaajien pelaavan paremmin ja paremmin. Tiedämme, ettei kaikki ollut täydellistä edellisottelussa Vaasassa. Olemme tietoisia mikä oli ongelma ja olemme selvittäneet sen. Jos kohtaamme vastaavanlaisia ongelmia, niin olemme paremmin valmistautuneita.

- Kausi on tietenkin vasta alussa, mutta olen luottavainen, että nämä päivät auttoivat meitä viettämään aikaa pelaajien kanssa ja selvittämään asioita pelityylistämme. Toivomme huomenna ottavamme askeleita eteenpäin pelissämme.

Duarte näkee myös selvästi ne osa-alueet, joita Liigacupin VPS-ottelusta pitää nyt pystyä parantamaan.

- Vaasassa meillä oli ongelmia pelinrakentelussamme, osittain myös siitä syystä miten VPS prässäsi. Nyt meillä on erilaisia taktisia vaihtoehtoja, joita voimme käyttää vastaavanlaisissa tilanteissa. Meidän prässipelimme ei ollut niin tehokas eikä tapa millä puolustimme, ollut niin tehokas, Duarte ruotii.

- Uskon, että ideamme puolustus- ja hyökkäyspelaamisemme suhteen selkiytyvät koko ajan. Katsomme eteenpäin luottavaisina, että voimme parantaa jo huomenna.

AC Oulun ja FC Hakan välinen harjoitusottelu Kuortaneella alkaa perjantaina 18.2. kello 14.00.

Lähde: ACO TV
Lisää uutisia