AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2022

"Pelaaja jollaista meillä ei ollut" - SJK:ssa odotetaan paljon Diego Rojasilta

"Pelaaja jollaista meillä ei ollut" - SJK:ssa odotetaan paljon Diego Rojasilta

Joaquin Gómez kaavailee Diego Rojasille merkittävää roolia. (Kuva: SJK)

SJK julkaisi tiistaina sopimuksen chileläisen hyökkäävän keskikenttäpelaajan Diego Rojasin kanssa.

SJK:n valmennuksessa ollaan tyytyväisiä Rojasin liittymisestä joukkueeseen.

- Diegossa saamme joukkueeseen pelaajan, jollaista meillä ei ennestään ollut. Vasenjalkainen kymppipaikan pelaaja, joka pystyy pelaamaan molemmilla keskikentän pelipaikoilla tai ylempänä hyökkäävämmässä roolissa. Hän tasapainottaa joukkuetta hyvin, kuvailee SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

- Hänellä on erittäin hyvä pelisilmä viimeisille syötöille, ja uskon, että hän pystyy järjestelemään meille maaleja. Hän pystyy myös ohittamaan pelaajia ja jakelemaan erityylisiä murtavia syöttöjä, jatkaa Gómez.

Rojas on Chilen menestyksekkäimpiin seuroihin kuuluvan Universidad Católican kasvatti ja aloittanut siellä myös ammattilaisuransa. Rojas pelasi yhteensä 69 ottelua Universidad Católicassa, voitti kahdesti Chilen mestaruuden, neljä kertaa hopeaa ja pelasi Eurooppa-Liigaa vastaavassa Etelä-Amerikan mantereen seurajoukkuekilpailu Copa Sudamericassa. Hän on myös voittanut Chilen supercupin 2019.

Talvella 2019-2020 Rojas siirtyi toiseen Chilen pääsarjaseuraan, Unión La Caleraan, missä hän ehti pelata vain kolme ottelua, kunnes loukkaantui. Loukkaantumisen jälkeen hän haki pelituntumaa lainasopimuksilla Chilen toisella sarjatasolla pelaavista Deportes Valdiviasta ja San Luisista. Sopimus La Caleran kanssa päättyi viime marraskuussa, ja Rojas siirtyy nyt SJK-paitaan vapaalla siirrolla.

Rojas on edustanut myös Chilen poika- ja nuorisomaajoukkueita, sekä pelannut nuorten Etelä-Amerikan- sekä MM-lopputurnauksessa. Etelä-Amerikan U20-lopputurnauksessa hän ehti olla mukana kahdesti, sillä ensimmäisellä kerralla hän oli siellä pari vuotta muita nuorempana.

- Kuten Rojasin taustaa katsellessa huomaa, hänellä on hyvä pelaajatausta ja -koulutus, ja hän on voittanut asioita laadukkaissa joukkueissa ja sarjoissa. Uskon, että hän tuo joukkueeseemme paljon lisää taitoa ja kokemusta, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia