AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 31.1.2022

Haka sopimukseen kreikkalaishyökkääjän kanssa - "Haka vaikutti minulle juuri sopivalta"

Haka sopimukseen kreikkalaishyökkääjän kanssa - "Haka vaikutti minulle juuri sopivalta"

Stavros Zarokostas on viihtynyt Hakassa ensi viikot. (Kuva: Jukka Jaskara / FC Haka)

FC Haka ja kreikkalainen Stavros Zarokostas ovat tehneet yksivuotisen pelaajasopimuksen, mikä pitää sisällään option myös vuodesta 2023.

Zarokostas on monikäyttöinen pelaaja, jota voidaan peluuttaa niin laitapelaajana, kuin hyökkääjänäkin

24 -vuotias hyökkääjä saapui Valkeakoskelle USL Championshipin Charlestonista, missä hän pelasi viime kaudella kaikkiaan 27 ottelussa tehden niissä kolme maalia ja syöttäen kaksi osumaa. USL Championship on Yhdysvaltain toiseksi korkein sarjataso, missä pelasivat viime kaudella myös Eero Markkanen ja Mikko Kuningas.

Suomeen ja Valkeakoskelle miehen toi ennen kaikkea halu siirtyä pelaamaan Eurooppaan.

- Keskustelin agenttini kanssa toiveestani siirtyä Eurooppaan pelaamaan ja hän suositteli minulle muutamia joukkueita. Haka erottui joukosta, sillä vaikutti juuri minulle sopivalta ja olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta.

Zarokostas on ollut joukkueen mukana jo pari viikkoa ja pääsi esittelemään osaamistaan myös harjoitusottelussa Turun Palloseuraa vastaan. Mies vaikuttaa erittäin tyytyväiseltä aikaansa Tehtaan kentällä jo nyt.

- Olen todella nauttinut ajastani täällä! Saapumisestani lähtien olen tuntenut itseni tervetulleeksi. Mielestäni täällä pelataan korkeatasoista jalkapalloa, olen tutustunut seuran historiaan ja tiedän, että kyseessä on yksi Suomen menestyneimmistä seuroista. On kunnia olla osa tätä seuraa.

Hyökkääjä uskoo, että hänen nopeutensa ja suoraviivaisuutensa hyökkääjänä tulevat olemaan Hakalle hyödyksi tulevalla kaudella. Samalla kuitenkin korkean työmoraalin omaavan pelaajan halu kehittyä on edelleen kova.

- Uskon, että näiden pelaajien ja valmennuksen kanssa, kehitykseni pelaajana tulee edelleen jatkumaan. Tuon energiaa kentälle, teen maaleja ja uskon, että tulen olemaan uhka vastustajalle missä vaiheessa peliä tahansa.

- Olen toiveikas myös sen suhteen, että voin kutsua Hakaa kodikseni seuraavien parin vuoden ajan!

Lähde: FC Hakan tiedote
Lisää uutisia