vko.03 // 22.1.2022

SJK kaatoi Paiden 2-0 - Josepablo Monreal iski molemmat osumat

Josepablo Monreal osui kahdesti. (Kuva: SJK)

Viron pääsarjassa viime kaudella pronssimitalit SJK:n tapaan napannut Paide Linnameeskond kaatui Wallsport Areenalla 2-0 lukemin.

Ottelun avausmaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin hyvä pystysyöttö laitaan Pablo Andradelle, joka tuli sisään kohti Paiden maalia päätyviivaa pitkin. Andrade syötti pallon takaviistoon Kingsley Oforille, jonka kuitenkin virolaisten Karl Mööl kaatoi. Tuomari Mikko Juusola osoitti pilkkua, ja siitä Josepablo Monreal ampui pallon vasempaan alakulmaan, ohi Mihkel Aksalun. Mööl sai tilanteessa myös varoituksen.

SJK:n ensimmäinen varoitus tuli hetkeä myöhemmin Mehmet Hetemaj'lle, joka joutui kaatamaan varsin hyvällä pelipäällä olleen Paiden Deabeas Owusu Sekyeren. Ajaxin kasvatti, hollantilainen Owusu Sekyere, oli läpi ottelun Paiden parhaimpia pelaajia vasemmalla laidalla. Tilanteesta seuranneesta sivuvaparista ei kuitenkaan vaaraa tullut SJK:n maalille. Tauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Heti toisen puoliajan alussa, SJK sai hyvän tilanteen keskityksestä vasemmalta laidalta, kun pallo tuli aivan maalin eteen, siellä sitä odottaneille Oforille ja Denys Oliinykille. Kumpikaan ei palloon ehtinyt, kun Paide siivosi pallon päädystä yli. Tämän jälkeen SJK sai kaksi kulmaa putkeen, ja niistä toisesta maalin jo tehnyt Monreal pääsi puskemaan. Virolaiset ehtivät kuitenkin estämään maalin, siivoamalla pallon ilmasta, maaliviivalta tai sen tuntumasta.

74. minuutilla Paide sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, vasemmalta puolelta kuudentoista alueen karta, noin 20 metristä. Kevor Palumets oli sitä juonimassa, mutta lopulta tilanteesta syntynyt veto meni suoraan SJK:n maalissa pelanneen Jesse Östin syliin.

Kymmenisen minuuttia ennen pelin loppua, vaihdosta sisään tullut, ja samalla ensiesiintymisensä SJK-paidassa tehnyt Tuomas Kaukua tuli hyvin kohti maalia ja hän antoi kuudentoista viivalla pallon sivussa mukana olleelle Jake Dunwoodylle. Dunwoodyn veto oli kova, mutta se meni hieman ohi taka-alakulman. Tämän jälkeen Paide sai jälleen vapaapotkun SJK:n päädyssä. Nyt kuitenkin aivan sivurajan tuntumasta vasemmalta puolelta. Pallo pelattiin siitä hyvin vapaana takatolpalle hiipineelle Kristian Peltille, mutta tämän ohjaus meni maalin sivuverkkoon tai jopa suoraan päätyverkkoon.

Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla SJK tuplasi johtonsa ja iski loppuluvut, kun Tuomas Kaukua kaadettiin aivan päätyviivan tuntumassa, lähellä Paiden maalia. Kaukua tuli hyvin sisään vasemmalta laidalta, ja eteni päätyviivaa pitkin. Pallo jälleen pilkulle, ja sama mies, eli Josepablo Monreal pallon taakse kuin ensimmäisessäkin maalissa. Ottelu päättyi muutama minuutti maalin jälkeen.