AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 6.12.2021

​"Osa samaa projektia" - Luis Freita haluaa kehittää pelaajia AC Oulun ykkösjoukkueeseen

​"Osa samaa projektia" - Luis Freita haluaa kehittää pelaajia AC Oulun ykkösjoukkueeseen

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulun valmennustiimi vahvistui marraskuussa B-junioreista vastuun ottavalla portugalilaisella Luis Freitalla.

Luis Freita on vasta 23-vuotias, mutta alla on viisi vuotta kokemusta valmentajana ja saman verran opiskeluita valmentajaksi Portugalissa. Vuosikurssinsa priimus Freita tuntee olevansa valmis vastuuseen AC Oulussa.

- Tunnen ykkösjoukkueen valmentajan ja tiedän hänen visionsa. Olen osa samaa projektia ja meidän tehtävämme on myös kasvattaa pelaajia ykkösjoukkueeseen. Uskon että pystyn kehittämään pelaajia erittäin hyviksi – ellen uskoisi siihen, en olisi täällä, Freita linjaa.

Freita painottaa, että tehtävä AC Oulussa aukeni yllättäen. Suunnitelmia ulkomaille – saati Suomeen – lähdöstä ei ollut. Pyörä alkoi kuitenkin pyöriä Ricardo Duarten tartuttua AC Oulun päävalmentajan tehtäviin.

- Ei tätä ollut mitenkään suunniteltu. Ricardo sai minuun yhteyden ja juttelimme hänen kanssaan ja sitten Markuksen kanssa. Tämä alkoi tuntua hyvältä vaihtoehdolta, Freita kertoo.

- Jos joku olisi sanonut minulle puolitoista kuutautta sitten, että olisin täällä, en olisi uskonut. Ensimmäinen varsinainen kontakti oli marraskuun alussa.

Takana on nyt reilu viikko Oulussa ja tutustumista on ollut niin olosuhteisiin, seuraan kuin toki B-juniorien joukkueeseenkin. Tähtäin Freitalla on selvä ja hän painottaa seuran kokonaisvisioon keskittymistä ja ennen muuta pelaajien kehittämistä ykkösjoukkueen tarpeita silmällä pitäen.

- Päätavoitteita on nostaa pelaajia korkeammalle tasolle ja sitä kautta ykkösjoukkueeseen. Teemme asioita osin samalla tavoin kuin ykkösjoukkueessa, mutta uskon että pystyn auttamaan pelaajia kehittymään myös yksilöinä, Freita sanoo ja katsoo luottavaisena tulevaan..

- Viikon kokemuksella suomalaiset pelaajat ovat todella sitoutuneita tekemiseensä ja motivoituneita.

Lähde: ACO TV
Lisää uutisia