AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 5.12.2021

Joona Toivio odottaa jo debyyttiään Veikkausliigassa – ”Tässä on jo vähän odottavat fiilikset”

Joona Toivio odottaa jo debyyttiään Veikkausliigassa – ”Tässä on jo vähän odottavat fiilikset”

Joona Toivio palaa ensi kaudella kotimaan kentille. (Kuva: Juha Tamminen)

Joona Toivion pitkä ura ulkomailla päättyi lauantaina, kun kausi Ruotsissa saatiin päätökseen. Seuraavaksi Toivio palaa takaisin Suomeen pelaamaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006.

Toivio lähti Klubi 04:stä ulkomaille tammikuussa 2007 ja on pelannut sen jälkeen Hollannissa, Ruotsissa, Norjassa ja Puolassa. Nyt ympyrä sulkeutuu, kun hän palaa Suomeen.

Ennen lähtöään ulkomaiden valloitukseen, Toivio ei ehtinyt pelata yhtään ottelua Veikkausliigassa. Topparikonkari teki aiemmin syksyllä kolmivuotisen sopimuksen HJK:n kanssa, joten hänellä on edessään ensimmäinen kausi Veikkausliigassa.

- Ensimmäisenä olisi kiva tehdä liigadebyytti. Tässä on jo vähän odottavat fiilikset, että pääsee työskentelemään Klubin kanssa, Toivio sanoo Palloliiton sivuilla.

Ulkomaan vuosinaan Toivio ei ole hirveän aktiivisesti seurannut tapahtumia kotimaassa. Jonkinlainen kosketuspinta hänellä Veikkausliigaan kuitenkin on.

- Minut tuntevat tietävät, etten hirveän aktiivisesti seuraa jalkapalloa, mutta katselin syksyllä muutaman Klubin pelin. Klubi on Suomen paras ja suurin seura ja tarkoitus on pitää se samoilla raiteilla. Mitä Veikkausliigaan tulee, niin on hienoa, että esimerkiksi KuPS on noussut haastamaan Klubia ja muutama muu seura myös.

Hallitsevana mestarina HJK pääsee karsimaan ensi kesänä Mestarien liigaan ja lisäksi käytössä on vielä varakortit Eurooppa-liigan ja Konferenssiliigan lohkovaiheisiin. Toivio pääsi Moldessa pelatessaan kokemaan Eurooppa-liigan lohkovaiheen ja haluaa saavuttaa lohkopaikan myös HJK:ssa.

- Kyllä sillä on merkitystä ja se on sellainen asia, johon haluaa pelaajana joukkueen viedä. Moldessa pääsin pelaamaan Eurooppa-liigaa ja sieltä on huikeita muistoja. Ehdottomasti haluan päästä ensi kaudella pelaamaan jotain lohkovaihetta ja siihen on hyvät lähtökohdat.

Lisää uutisia