AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.47 // 27.11.2021

Hannu Patronen JPY:lle: "Suosittelen kaikille uran jälkeisenkin elämän miettimistä"

Hannu Patronen JPY:lle: "Suosittelen kaikille uran jälkeisenkin elämän miettimistä"

Hannu Patronen tositoimissa kaudella 2021. (Kuva: Niklas Günsberg)

Hannu Patrosen komea ura päättyi tähän kauteen, mutta hyvin tulevaan valmistautunut pelimies ei suinkaan pudonnut tyhjän päälle - päinvastoin.

Patronen pelasi pitkän ja hienon uran. Nyt jalkapallokengät siirtyvät kaapin perukoille 37-vuotiaana, eikä mistään hetken mielijohteesta.

- Kyllä tätä päätöstä tuli mietittyä jo useamman vuoden. Vuosi kerrallaan mentiin. Nyt kesällä tein lopullisen päätöksen, kun on ollut sen verran loukkaantumisia, Patronen kertoo JPY:n verkkosivuilla.

Patronen on kentän ulkopuolella valmistautunut uran päätökseen viime vuosien aikana. Topparin paikalla urallaan pelannut Patronen valmistui FIFPRO Online Acadmemystä sekä suoritti UEFA B -valmentajatutkinnon jo pelivuosiensa aikana.

- Nyt minulla on kandin paperit urheilujohtamisesta. Suoritan nyt maisterin tutkintoa. Tämä on ollut mielenkiintoista hommaa. Ja valmentaminen on myös aina kiinnostanut, joten se UEFA B oli myös hyvä suorittaa jo pelaamisen ohessa pari vuotta sitten.

- Suosittelen kyllä kaikille, että miettii hyvissä ajoin sitä uran jälkeistä elämää. Näin on paremmat pohjat, kun se ura lopulta päättyy, Patronen sanoo.

Valmentaminen on ollut Patrosen mielessä jo pidempään. Nyt hän aloittaa Vantaan Jalkapalloseuran talenttivalmentajana.

- Tämä oli helppo päätös, koska se valmentaminen on kiinnostunut minua. Ja siihen aion nyt panostaa seuraavat vuodet. Pääsen nyt valmentamaan ja VJS on varmasti hyvä paikka, kun vielä pääsin mieluiseen rooliin junnujen kanssa.

EsPa:ssa ja Hongassa juniorina pelannut Patronen pelasi kotimaassa Veikkausliigaa FC Hongassa ja HJK:ssa sekä viimeiseksi HIFK:ssa. Vuodet 2008-2016 Patronen pelasi Ruotsissa ja Norjassa, Helsingborgs IF:n (2008-2011) ja Sogndalin (2012-2016) riveissä.

- Omalta uralta on vaikea rankata saavutuksia tai muita asioita, mutta päällimmäisenä on mielessä ensimmäiset A-maajoukkuepelit, jolloin pääsin pelaamaan muun muassa Hyypiän ja Litmasen kanssa. Ja totta kai voitetut mestaruudet Ruotsissa ja Suomessa HJK:n kanssa ovat olleet tosi isoja juttuja, Patronen summaa.

Lisää uutisia