vko.45 // 14.11.2021

​U20-maajoukkue viime hetkien maalilla voittoon Ruotsista

Jeremiah Streng iski Suomen avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

U20-poikien maajoukkue kaatoi Ruotsin sunnuntaina Maarianhaminassa pelatun kaksoismaaottelun toisessa osassa maalein 2-1 (1-1).

Joukkueet pelasivat torstaina maalittoman tasapelin niin ikään Maarianhaminassa, mutta tällä kertaa maalein makuun päästiin jo avausjaksolla. Jeremiah Streng vei Suomen johtoon jo reilun 10 minuutin pelin jälkeen, mutta Erik Ahlstrand kuittasi tasoituksen vain reilu viisi minuuttia myöhemmin.

Tauolle Wiklöf Holding Arenalla mentiin 1-1-lukemissa ja samat numerot säilyivät taululla aina ottelun lisäajalle saakka.

Lisäajalla nähtiin sitten melkoista dramatiikkaa, kun Kai Meriluoto vei Suomen johtoon pelikellon tikittäessä jo kuudetta lisäaikaminuuttia. Jo vaihtoon otettu Patrik Raitanen kuittasi vielä toisen keltaisen korttinsa, mutta tämä ei himmentänyt viime hetkien voittoa.