AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 14.11.2021

Näin on pelattu vuosien varrella - ovatko nämä Huuhkajilla kaikkien aikojen MM-karsinnat?

Näin on pelattu vuosien varrella - ovatko nämä Huuhkajilla kaikkien aikojen MM-karsinnat?

Huuhkajat juhlii voittoa Zenicassa lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantain komean Bosnia-Hertsegovinasta haetun voiton myötä Huuhkajilla on kovat panokset tiistaina MM-karsintojen lohkovaiheen päätösottelussa. Aina karsintojen päätöskamppailun alla näin ole ollut.

Suomi osallistui MM-karsintoihin ensi kertaa vuoden 1938 lopputurnauksen alla ja on ollut siitä lähtien mukana kaikissa MM-karsinnoissa - tosin vuoden 1950 kisojen karsinnasta Suomi vetäytyi kesken ja jo pelatut ottelut listattiin FIFA:n päätöksellä tavallisiksi maaotteluiksi.

Ensimmäistä voittoaan MM-karsinnoissa Suomi joutui odottamaan aina syksyyn 1965 saakka. Puola kaatui tuolloin Helsingissä 2-0. Lähempänä nykyhetkeä menestys on pääsääntöisesti ollut parempaa ja voittoja napsittu ajoittain enemmän kuin tappioita. MM-kisapaikka - tai edes jatkokarsintapaikka - on kuitenkin edelleen jäänyt haaveeksi.

Karsintoja on hankala verrata suoraan keskenään, sillä karsintalohkoja on pelattu useammalla eri formaatilla. Taulukossa alla on kuitenkin esitetty Suomen saldo karsinnoittain ja vertailun vuoksi voitosta on laskettu kolme pistettä kaikkien karsintojen osalta. Pistekeskiarvon perusteella Huuhkajien parhaat karsinnat tähän saakka ovat olleet vuoden 2010 Etelä-Afrikan kisoihin. Tosin kovin lähellä edes jatkokarsintapaikkaa Suomi ei tuolloinkaan ollut Saksan ja Venäjän jyrättyä lohkon kärjessä.

Se MM-kisapaikka tai jatkokarsintapaikka? Lähinnä se on ennen tätä vuotta ollut vuoden 1998 kisojen karsinnassa, mutta sen ratkaisuottelua lienee kelattu jo ihan tarpeeksi paljon.

Suomi MM-karsinnoissa 1938-

Lähde: rsssf.com
Lisää uutisia