AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 31.10.2021

SJK kiilasi pronssille (FC Inter-SJK 2-5)

SJK kiilasi pronssille (FC Inter-SJK 2-5)

Tuco iski kolmesti jo avausjaksolla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin kausi Veikkausliigassa päättyi sunnuntaina maalijuhliin Veritas Stadionilla, kun joukkue taipui SJK:lle maalein 2-5.

Tuloksen myötä vierasjoukkue nappasi pronssimitalit Seinäjoelle ja Interin on tyytyminen neljänteen sijaan, mikä oikeuttaa ensi kauden europeleihin. Kauden 2021 mestariksi kruunattiin HJK, ja hopealle ylsi KuPS.

Päätöskierroksen ottelussa SJK oli varsin tehokas vieras. Joukkue pääsi puoliajalle kolmen maalin johdossa, kun Tuco näytti vahvuuttaan boksissa iskemällä hattutempun. Etenkin ilmataisteluissa mies oli sunnuntaina kovassa iskussa. Inter ei luovuttanut vaikeasta tilanteesta huolimatta, vaan avasi omat maalihanansa Benjamin Källmanin toimesta 54. minuutilla. Källmanin säntäsi karkuteille Timo Furuholmin oivallisesta pystysyötöstä.

Inter toi pelin maalin päähän parikymmentä minuuttia ennen ottelun loppua Jesper Engströmin puskumaalilla. Tässä kohtaa näytti siltä, että Inter iskee pelin vielä tasoihin, mutta se viimeinen vaihde ei enää löytynyt tehtävän saattamisesta maaliin. SJK ratkaisi pelin viime minuuteilla Tucon ja Rafael Wolsztynskin osumilla.

Ottelussa tunteet kävivät ajoittain kuumina, mutta pelin jälkeen tunteet muuttuivat haikeudeksi, kun interiläisillä oli edessään monet jäähyväiset. Timo Furuholm ja Henrik Moisander pelasivat upeiden ammattilaisuriensa viimeiset ottelut. Myös päävalmentaja José Riveiro jätti hyvästit turkulaisseuralle tällä erää. Espanjalainen johdatti Interin kolmen valmennusvuoden aikana kahdesti hopealle ja tänä vuonna neljänneksi.

Lisää uutisia