AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 31.10.2021

​Interin hyvästelevä José Riveiro TS:lle: "Turku on aina sydämessäni"

​Interin hyvästelevä José Riveiro TS:lle: "Turku on aina sydämessäni"

José Riveiro on jättänyt hienon perinnön FC Interiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina FC Inter ja SJK ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan pronssimitaleiden kohtalon ja samalla jätetään jäähyväisiä.

Sunnuntain ottelu on samalla viimeinen niin Interin päävalmentajalle José Riveirolle kuin SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaarallekin.

Riveiro on toiminut kolme kautta Interin päävalmentajana ja nostanut seuran jälleen Veikkausliigan kärkikastiin. Takana on kaksi hopeakautta ja kuluvakin kausi saattaa päättyä mitaliin – eurocup-paikka on Interille jälleen jo varma.

– Olen tyytyväinen tuloksiin, enkä pelkästään numeroina, vaan koska olemme luoneet joukkueelle identiteetin. Kaikki tietävät mitä on luvassa, kun Inter tulee pelaamaan. Se on yksi tärkeimmistä arvoista, joita jätämme seuraan, Riveiro sanoo Turun Sanomille viitaten koko valmennusryhmäänsä.

Riveiro lähtee Interistä kauden jälkeen, mutta tunnetun sanonnan mukaisesti Turku ei lähde Riveirosta. Espanjalaisen tytär on syntynyt Turussa ja samassa kaupungissa hän meni vastikään myös naimisiin.

– Ei ole tyhjää puhetta, että Turku on aina sydämessäni ja myös perheessäni. Ainoa tyttäreni on turkulainen, eikä se koskaan muutu, Riveiro toteaa ja sanoo "turkulaisen" suomeksi.

Riveiron mukaan päätös jättää Inter kuluvan kauden jälkeen kypsyi viimeistään keväällä ja haussa on uusia haasteita. Hän haluaisi pitää nykyisen valmennusryhmänsä koossa ja kokeilla jossain muualla, mutta kaikki on vielä avoinna.

- On Veikkausliigaa suurempien resurssien sarjoja, joissa haluaisimme kokeilla osaamistamme erilaisessa ympäristössä.

– Tai sitten valmennan Suomessa muutaman kuukauden päästä. Sitä ei voi koskaan tietää, sillä tämä on kummallinen ammatti.

Lähde: Turun Sanomat
Lisää uutisia