AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2021

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Kuva: Juha Tamminen

Ilves isännöi keskiviikkona kauden viimeisessä kotiottelussaan edelleen pronssimitaleista taistelevaa FC Interiä.

Ilves pelasi Toni Kallion alaisuudessa väkevän runkosarjan lopun ja nousi kirillään mestaruussarjaan mukaan. Mestaruussarjassa kyyti on ollut kuitenkin tulosten valossa kylmää, sillä joukkue on hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Inter on puolestaan voittanut kolmesta ottelustaan yhden, kun se kaatoi Helsingin IFK:n, mutta Kuopion Palloseuraa ja HJK:ta vastaan turkulaiset kärsivät maalin tappiot.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kalliolla on tuoreessa muistissa elokuun vierastappio vanhaa seuraansa FC Interiä vastaan.

– Tässä vaiheessa kautta tunnemme vastustajan jo hyvin. Heillä on erittäin vahva hyökkäystrio. Se on hyvä testi meidän joukkuepuolustamiselle. Omissa ei saa kolista niin usein, kuin viime peleissä, Kallio painottaa.

Kumpikin keskiviikkoillan ottelun joukkueista halunnee palata voittojen tielle. Kun katsoo taaksepäin runkosarjan kahta kohtaamista, niin lähtökohdat ovat tasaiset. Ilves voitti kesällä kotiottelunsa maalein 2-1, ja Inter puolestaan elokuussa Turussa 2-0. Jälkimmäinen ottelu muistetaan Petteri Forsellin Inter-debyyttinä, jossa hän syötti ottelun molemmat maalit. Viimeistelijöinä noissa osumissa olivat, yllätys yllätys, Benjamin Källman ja Timo Furuholm.

Legendahyökkääjä Furuholm ilmoitti tiistaina, että tähän viikkoon päättyvä kausi jää hänen viimeisekseen jalkapalloilijana.

Hänen kilpailuviettinsä on edelleen sen verran voimissaan, että paikka kolmen parhaan joukkueen joukossa kiinnostaa ehdottomasti.

– Kun on mahdollisuus nousta vielä yksi pykälä, niin tehdään kaikki sen eteen, "Furu" painottaa.

– Se on jo kova saavutus, että neljännen kerran putkeen olemme saavuttaneet paikan europeleissä. Haluamme sen pronssimitalin kaulaan, vaikka jonkin sortin hat-trick tämäkin jo on Riveiron aikana. Jatkumo on seuralle tärkeä asia, konkarikärki jatkaa.

Viimeiseen kotiotteluun lähdetään Ilves-leirissä voitto mielessä ja rohkealla asenteella.

– Haluamme jättää hyvän kuvan ja päättää kauden kotipelit kunnialla. Pelaajat ovat kunnossa, mutta Doni Arifi on pelikiellossa, Kallio mainitsee.

– Tavoite on tässä pelissä, mutta tietysti hieman katsotaan jo tulevaankin. Viime pelissä SJK:ta vastaan tehtiin tiettyjä kokeiluja ja saimme siitä hyvää informaatiota. Nyt ehkä haetaan jotain erilaista.

Inter saa Ilvestä vastaan mukaan muutamia tuoreita jalkoja, kun Lassi Järvenpää, Taiki Kagayama ja Alejandro Sanz vapautuvat pelikielloistaan.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Lemettinen Jouni
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Mäkinen Kalle

Ilves - FC Inter Ratinan stadionilla keskiviikkona 27.10. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut
Lisää uutisia