AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2021

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Ennakko: FC Honka-AC Oulu

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Hongalla on keskiviikkona edessä kauden viimeinen kotiottelu Tapiolan urheilupuistossa, kun vastaan asettuu AC Oulu.

Hongan viime ajat ovat olleet haastavia, sillä se on pelannut voitoitta viimeiset kuusi peliä. Mukaan mahtuvat toki niukka 0-1 tappio sarjakärki KuPS:lle, sekä tasapeli sarjakakkosena olevan HJK:n kanssa, mutta joukkue haluaa tietysti myös voittoja. Viime kierroksella Haka oli Tapiolan urheilupuistossa tasaisessa ottelussa tehokkaampi maalipaikoissaan ja nappasi pisteet 2-0 lukemin.

Honka haluaa näyttää vielä kauden viimeisissä otteluissa, että vaikka kausi ei ole mennyt tuloksellisesti tavoitteiden mukaan, kasassa on hyvä joukkue, joka taistelee loppuun saakka. Heikkilän mukaan kauden viimeinen kotiottelu tuo vielä lisäboostia pelaamiseen.

– Olisi tietenkin hyvä päättää kauden kotiottelut voittoon. Olemme sen velkaa kotiyleisölle, kannattajille ja itsellemmekin. Kaikki tietävät, että tämä kausi on ollut vaikea ja voittaminen varmasti nostattaisi mielialaa. Haluamme päättää kauden kahteen voittoon ja ensimmäistä lähdetään keskiviikkona hakemaan. Sillä työmäärällä mitä olemme tehneet uskon, että ansaitsisimme voiton ja sitä kautta hyvän lopun kaudelle.

- Se vaatii toki paljon töitä, mutta meillä on siihen kyllä kaikki avaimet, Honka-puolustaja Tapio Heikkilä vakuuttaa.

Keskiviikkona vastaan saapuva AC Oulu sijoittuu varmasti Veikkausliigassa tällä kaudella yhdenneksitoista, mikä tarkoittaa pelien jatkumista liigakarsinnassa. Vastaan tulee Ykkösen toiselle sijalle sijoittunut RoPS. AC Oulu haluaa varmasti alle hyviä otteluita ja tuloksia ennen karsintaotteluita ja taistelua ensi kauden Veikkausliigapaikasta.

- Valmistaudumme nyt seuraavaan peliin, mutta samalla jo tulevaan karsintaan. Meille on realiteettia se, että tämä ja viimeinen ottelu KTP:ta vastaan on meille enemmän valmistautumista jo RoPS:n kohtaamiseen, vahvistaa AC Oulun tuore päävalmentaja Ricardo Duarte.

- Honka on hyvä joukkue ja he pelaavat hyvää peliä. Uskon että he tuottavat meille vaikeuksia ennen kaikkea puolustuksessa. Me haluamme kuitenkin hallita myös palloa kuten Honkakin ja odotan, että pelistä tulee kaikkineen mielenkiintoinen.

Honka ja AC Oulu ovat kohdanneet kahdesti aiemmin tällä kaudella ja molemmilla kerroilla Honka on napannut täyden pistepotin. Oulussa keltamustat voittivat 2-0, Tapiolan urheilupuistossa Demba Savage laukoi pilkulta 1-0 voittomaalin Hongalle.

Erotuomari: Gestranius Mattias
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Juvonen Elias
4.ET: Roth Matti

FC Honka - AC Oulu Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 27.10. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hongan verkkosivut, ACO TV
vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia