AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 24.10.2021

HJK:lle tärkeät pisteet (HJK-FC Inter 2-1)

HJK:lle tärkeät pisteet (HJK-FC Inter 2-1)

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK onnistui hyödyntämään HIFK:n eilisen lahjan naapuriseuralleen. 2-1 voitto FC Interistä raikkaassa syyssäässä hyvällä peliesityksellä pohjustaa kahden viimeisen ottelukierroksen kattavan mestaruustaistelun, jossa kaikki on jälleen täysin omissa käsissä.

Klubi pelasi rohkeammin ja monipuolisemmin kuin aikoihin. Kaukolaukaukset, nopeampi pallollinen pelaaminen, rivakat kentän ylitykset ja ahnas prässääminen olivat myrkkyä Interille, joka ei saanut kuin ajoittain rakentaa hyökkäyksiään rauhassa.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen vaarallisimman tilanteen rakensi kuitenkin Interin pelätty kärkikaksikko. Timo Furuholm lähetti maata pitkin vaarallisen syötön maalin eteen, Benjamin Källman liukui, muttei aivan yltänyt palloon.

Avausjaksolla nähtiin tukku hienoja maalintekotilanteita. 12. minuutilla Klubi prässäsi tuloksellisesti ylhäältä ja Filip Valenčič yrittti roikuttaa parista kympistä. Pallo päätyi kuitenkin maalin katolle.

Muutama minuutti myöhemmin toisessa päässä tapahtui kun Petteri Forsell ja Daniel O'Shaughnessy juoksivat kilpaa Henrik Moisanderin avauksen perään. DOS joutui kaatamaan Forsellin, joka keskitti itse vaparin maalille, jossa Furuholm ehti kuitenkin paitsioon. Klubi lähti vastaiskuun Brownen kautta vasemmalta. Mies kokeili parista kympistä mutta pallo kimposi pakin kautta kulmaksi.

Moisander pelasti seuranneen kulman jälkitilanteessa Interin kahdesti maaliviivalta. O'Shaughnessy veti maalivahdin alueen rajalta kovaa kohti ja reboundin saanut Valenčič 16:n rajalta oikeaan alakulmaan, jonne Inter-vahti myös ehti.

Oli suoranainen ihme että ottelu pysyi maalittomana niinkin pitkään, mutta 37 minuutin kohdalla kotijoukkueen tuska vihdoin helpotti. Valtteri Moren jatkoi pallon Brownelle vasemmalle, josta matala syöttö tavoitti Riku Riskin, joka sijoitti tarkasti takanurkkaan 1-0. Avausmaalia edelsi toistakymmentä passia pitkä syöttöputki jossa pallo kulki klubipelaajalta toiselle ennen kuin päätyi Riskin jalasta Interin verkkoon.

Klubi sai vielä viime töikseen ennen taukoa pallon toistamiseen maaliin. Jairin pitkä ristipallo tavoitti Valencicin, jonka keskityksestä Browne veti. Moisander torjui jälleen ja reboundista Riski pisti pallon vapaasti maaliin – harmikseen paitsioasemasta.

Ottelu jatkui vauhdikkaana myös tauon jälkeen. Molemmissa päässä tapahtui kun sekä Riski että Källman pääsivät maalipaikkaan. Källmanin vedon peitti uhrautuvasti taistellut Miro Tenho.

Klubin johto tuplaantui 53. minuutilla kun Lucas Lingman antoi kulman etutolpalle, Riku Riski puski tolpan juureen, josta Moisander ehti pelastamaan, mutta suoraan Roope Riskille, joka siirsi pallon maaliviivan yli.

Täyden itseluottamuksensa jälleen löytänyt HJK jatkoi vyöryttämistään ja aiheutti kerta toisensa jälkeen ohjelmaa Interin maalilla.

KuPS:n 2-0 johdon kahdella maalillaan tasoittanut Benjamin Källman sai aikaan paljon vaaratilanteita Klubin Hugo Kedon vartiomalla maalilla. 71. minuutilla Källman pääsi puolittain läpi oikealta, kova laukaus suuntautui sivuverkkoon ja kavennus jäi vielä näkemättä. Seuraavaksi Källman aiheutti hankaluuksia Murillolle, joka joutui rikkomaan varoituksen arvoisesti.

Interin kavennukseen johtanut tilanne lähti Kedon kehnosta avauksesta, jonka Inter toimitti Forsellin jalasta takaisin HJK:n maalille. Källman puski vahvasti, Keto torjui vaivoin eteen ja paikalle osunut Furuholm kuittasi kavennuksen nimiinsä.

Inter alkoi painostamaan kavennuksensa jälkeen entistä hanakammin ja pakotti Klubin puolustamaan aiempaa syvemmältä koko kenttämiehistön voimin.

Kedon toinen epäonnistunut syöttö aiheutti Interille tuhannen taalan paikan 77 minuutilla. Forsellin ja Furuholmin ajatukset eivät käyneet yksiin ja pallo palasi Kedolle, joka otti sen haltuunsa. 83. minuutilla Keto paikkasi aiempia erheitään ja teki mahtipelastuksen Matias Ojalan päästessä vetämään läheltä.

Inter yritti lopussa vimmatusti tasoitusta, mikä avasi myös kotijoukkueelle pari hyvää vastahyökkäystä. 85 minuutilla Roope Riski luki Interin puolustajien aikeet ja pääsi murtautumaan oikealta puolittain ohi ja pomputti pallon takatolppaan. HJK:n johto kesti loppuun asti ja ansaittu voitto tuli hyvällä peliesityksellä.

Lisää uutisia