AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2021

Joonas Rantanen jättää HJK:n kauden jälkeen – siirtyy Gnistanin päävalmentajaksi

Joonas Rantanen jättää HJK:n kauden jälkeen – siirtyy Gnistanin päävalmentajaksi

Joonas Rantanen palaa kasvattajaseuransa päävalmentajaksi.

HJK:n apuvalmentajana toimiva Joonas Rantanen siirtyy kauden jälkeen Ykkösessä pelaavan Gnistanin päävalmentajaksi. Rantanen on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

HJK:n valmentajapolun läpikäynyt 34-vuotias Joonas Rantanen on toiminut useissa eri rooleissa sinivalkoisissa. Kaudella 2021 Rantanen on toiminut Veikkausliigassa Toni Koskelan apuvalmentajana. Viime kaudella Rantanen toimi HJK Klubi 04:n päävalmentajana Kakkosessa johdattaen joukkueensa tappiottoman kauden päätteeksi takaisin Ykköseen.

Gnistanin junioreissa aikoinaan valmennusuransa aloittanut ja Oulunkylässä syntynyt Rantanen koki menestyksekkään ja nousujohteisen jakson HJK:n naisten päävalmentajana kausina 2017-2019. Periodi huipentui Suomen mestaruuteen kauden 2019 päätteeksi ja matkaan tarttui myös kaksi Suomen Cupin voittoa. Rantanen on toiminut HJK:n organisaatiossa myös valmennuspäällikkönä ja akatemiavalmentajana uransa alkuvaiheina. Rantanen on parhaillaan viimeistelemässä UEFA PRO -valmennustutkintoa.

– Tulen hyvillä mielin Gnistaniin. Seurassa on kunnianhimoisesti, mutta järkevästi rakennettu ammattimaista ympäristöä niin valmentajille kuin pelaajille. Olen innoissani, että pääsen jatkamaan prosessia. Olen kotoisin Ogelista ja ottanut ensimmäiset askeleeni niin pelaajana kuin valmentajana Gnistanissa. Tuntuu hyvältä palata paikkaan, jossa kipinä jalkapalloon syntyi.

– Ympäristön ammattimaistuminen sekä laatu pelaajistossa ja valmennuksessa toivat kuluneella kaudella hyvän sijoituksen. Haluan, että luomme seuraavaksi vahvan pelillisen identiteetin ja pelaamisen periaatteet. Tavoitteena on, kärsivällisesti kiiruhtaen, nousta kohti Ykkösen kärkeä, Rantanen toteaa Gnistanin sivuilla.

Rantanen aloittaa tehtävässä HJK:n kilpailukauden päätyttyä.

Lisää uutisia