AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 21.10.2021

"Kaikki haluavat ehdottomasti sen" - Henrik Moisander haluaa päättää uransa mitaliin

"Kaikki haluavat ehdottomasti sen" - Henrik Moisander haluaa päättää uransa mitaliin

Henrik Moisander tutulla Veritas Stadionilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Henrik Moisanderin pitkä ja hieno ura päättyy tähän kauteen ja matkan varrelle jää lukuisia hienoja muistoja.

Torstaina uransa lopettamisesta ilmoittanut Moisander siirtyi FC Interiin jo kokeneena malivahtina helmikuussa 2016. Hän oli ollut tammikuun maajoukkueen mukana ja kärkkyi vielä kerran siirtoa muihin maihin.

– Ei ollut mitään konkreettista ulkomailta. Kuulin agentin välityksellä, että Inter tarvitsee maalivahtia ja he olivat kiinnostuneita minusta. Olin itsekin kiinnostunut, koska kotikaupungissa pelaaminen houkutti. Siitä se Inter-taival lähti.

Moisander siirtyi sinimustiin vahva TPS-leima passissaan. Hänen mielestään siirto ei aiheuttanut liiaksi haloota negatiivisessa mielessä.

– Lähtökohtaisesti ei ollut niin paha mitä ajattelin. Olin tosin pelannut jo pari vuotta Lahdessa ja TPS ei pelannut silloin edes Veikkausliigassa. En tosin itse seuraa hirveästi mitään medioita tai foorumeita, joten kaikkea en tiedä, Henkka naurahtaa.

– Olen ennen kaikkea kiitollinen siitä, että minut otettiin Interissä todella lämpimästi vastaan. Olin kuitenkin pelannut paljon Interiä vastaan ja muuta, mutta se oli hienoa, kuinka minut otettiin vastaan. Lämmitti kyllä mieltä, hän jatkaa.

Ensimmäiset kaudet Interissä olivat vaikeita. Seura eli selvässä murrosvaiheessa, ja joukkue oli sarjataulukossa kaukana niistä sijoista, mihin se oli tottunut. José Riveiro oli se valmentaja, joka sai Interin lopulta takaisin raiteilleen. Espanjalaisen debyyttikausi pääkäskyttäjänä toi kaudella 2019 heti hopeamitalin ja mestaruus oli vain voiton päässä.

– Se oli varmasti kaikille yllätys, että olimme niin lähellä mestaruutta heti ensimmäisellä kaudella. Minulle se jätti ehdottomasti tosi kovan nälän. Heti sen viimeisen pelin jälkeen pettymys oli valtava, mutta itselle jäi se palo, että haluan lisää ja jahdata sitä mestaruutta. Se toi ehdottomasti lisäpontta ja motivaatiota jatkaa pelaamista, Moisander myöntää.

Myös kausi 2020 päättyi Riveiron alaisuudessa hopeaan. Nyt Interillä on enää mahdollisuus "vain" pronssiin, kun kautta 2021 on jäljellä kolme kierrosta. Moisander haluaa päättää kauden pronssijuhliin, vaikka myös neljäs sija riittää tällä kertaa europelipaikkaan ensi kaudeksi.

– Europaikka on se tärkein. Suomessa jaetaan mitaleita ja meillä on tosi kunnianhimoinen valmennus ja joukkue. Yritämme aina maksimoida tuloksen. Uskon, että kaikki, jotka pukukopissamme ovat, haluavat ehdottomasti sen mitalin, Henkka korostaa.

Tällä hetkellä Moisander säilyttää mitalejaan lipaston kaapissa, mutta aikoo pistää niitä peliuran jälkeen esillekin. Peliuran loppumiseen legendamaalivahdilla ei mene enää kauan, sillä hän on tehnyt päätöksen, että kausi 2021 jää hänen viimeisekseen jalkapalloilijana.

– Aika on nyt oikea. Minulla on kaikki hyvin ja olen sinut asian kanssa. Saan lopettaa urani omatahtoisesti ja huipulla.

Lue lisää "Henkan" muistoja uransa varrelta FC Interin verkkosivujen henkilökuvasta alla olevan lähdelinkin kautta.

Lisää uutisia