AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.42 // 20.10.2021

Ilveksellä selvä näkemys ensi kauden pelaajatarpeista – ”Sen puute on näkynyt selkeästi”

Ilveksellä selvä näkemys ensi kauden pelaajatarpeista – ”Sen puute on näkynyt selkeästi”

Toni Kallio tietää millaisia pelaajia hän joukkueeseen haluaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves julkaisi hiljattain 2+1-vuotisen jatkosopimuksen kesken kauden päävalmentajaksi tulleen Toni Kallion kanssa. Seuraavaksi Ilveksen katseet kääntyvät kohti ensi kauden joukkueen rakennusta.

Pitkä sopimus antaa Kalliolle mahdollisuuden rakentaa joukkuetta pitkällä tähtäimellä. Jatkossa Kallio haluaa nähdä Ilveksen taistelemassa kärkipaikoista.

- Meidän tavoitteena on ottaa seurana askel eteenpäin. Kun liigapaikka on nyt vakiintunut, haluamme taistella kaudesta toiseen mitaleista ja europaikoista. Joukkue pitää rakentaa sillä tavalla, Kallio toteaa Aamulehden sivuilla.

Täksi kaudeksi Ilves hankki runsaasti nuoria kotimaisia pelaajia, jonka lisäksi joukkuetta täydensivät ulkomaiset pelaajat. Kallio haluaa joukkueeseen myös kokeneempia suomalaispelaajia.

- On selvää, että ensi kauden joukkueen rakenne on erilainen. Tarvitsemme myös kotimaista kokemusta. Sen puute on näkynyt selkeästi tällä kaudella. Katsotaan, minkälaisia palasia puuttuu ja mitä asialle voitaisiin tehdä, Kallio miettii.

Kalliolla on jo mielikuva siitä, minkälaisen joukkueen hän haluaa ensi kaudeksi.

- Meillä on selkeä näkemys siitä, minkätyyppisiä pelaajia haluamme. Palataan tähän asiaan myöhemmin. Toisaalta joudumme elämään tiettyjen realiteettien kanssa. Emme ole ensimmäisenä jonossa, kun pelaajia jaetaan, miettii Kallio.

Ilveksen kausi Veikkausliigassa jatkuu perjantaina, kun se matkustaa SJK:n vieraaksi.

Lisää uutisia