AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.41 // 16.10.2021

HIFK nousi viime hetkillä pistejakoon (HIFK-SJK 2-2)

HIFK nousi viime hetkillä pistejakoon (HIFK-SJK 2-2)

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK:n Mestaruussarjan taival jatkui maajoukkuetauon jälkeen kotiottelulla SJK:ta vastaan. Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Seinäjoella 1-1 tasapeliin ja Helsingissä IFK:n 1-0 kotivoittoon. Tasaisten otteluiden sarja täydentyi joukkueiden toisella tasapelillä, kun pisteet jaettiin 2-2 tuloksella.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä molempien joukkueiden pitäessä pallonhallintaa itsellään vuorollaan. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut luotua sen vaarallisempia maalipaikkoja.

Kotijoukkue siirtyi johtoon ottelun 18. peliminuutilla. HIFK:n pidemmän hyökkäyksen päätteeksi vierasjoukkueen Ville Tikkanen puski Jake Dunwoodyn keskityksen omaan maaliin.

HIFK sai maalin jälkeen paremman otteen pelistä ja loi pari vaarallista tilannetta SJK:n maalille. SJK:n maalivahti Jesse Öst sai kuitenkin torjuttua kotijoukkueen yritykset.

Juuri ennen taukoa SJK oli erittäin lähellä tasoitusosumaa: Tikkanen pääsi laukomaan vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta veto tärähti Markus Uusitalon vartioiman maalin ylärimaan ja näin tauolle siirryttiin kotiottelun maalin johtoasemassa.

Toisella jaksolla SJK sai paremman otteen pelistä. Peliä oli ehtinyt vanheta 60 minuuttia, kun Sakari Mattila rikkoi boksin sisällä ja vierailijoille tuomittiin rangaistuspotku. Markus Uusitalo nollasi kuitenkin Denys Olijnykin yrityksen. SJK sai kuitenkin tasoitusmaalinsa vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Tuco sai ohjattua vasemmalta tulleen keskityksen maalin edestä ohi Uusitalon.

Seinäjokelaiset saivat uutta virtaa tasoitusmaalista ja pallonhallinta siirtyikin vierailijoille. Ottelua oli vanhennut vajaat 80 minuuttia, kun Daniel Håkansin laukaus osui maalitolppien väliin.

Johtomaalin jälkeen ottelun intensiteetti kasvoi ja kotijoukkue haki viimeiset minuutit vimmatusti tasoitusmaalia. Lisäajan viidennellä minuutilla HIFK sai kuin saikin kaipaamansa tasoitusosuman, kun Aldayr Hernandez ehti ensimmäisenä Felipe Sáezin laukauksen irtopalloon. Näin vaiherikas ottelu päättyi pistejakoon.

Lisää uutisia