AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 12.10.2021

Huuhkajat voittoon Kazakstanissa vahvalla esityksellä - Teemu Pukki kaikkien aikojen ykköseksi

Huuhkajat voittoon Kazakstanissa vahvalla esityksellä - Teemu Pukki kaikkien aikojen ykköseksi

"Teme" iski kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkue palasi voittojen tielle ja jatkaa taistelua MM-kisapaikasta kaadettuaan Kazakstanin tiistaina vieraskentällä vakuuttavan esityksen jälkeen numeroin 0-2.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli tehnyt muutoksia avaukseen ja taktisesti merkittävin muutos oli paluu neljän miehen takalinjaan. Suomi aloitti ottelun vahvasti ja otti aloitteen heti käsiinsä. Varsinaisia maalipaikkoja Kazakstanin maalilla ei kuitenkaan nähty.

Avausjakson puolivälissä Kazakstankin pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Lukas Hradecky Suomen maalilla sai olla suhteellisen rauhassa. Vähitellen ote alkoi taas siirtyä Suomelle, joka koki puolen tunnin ikävän takaiskun Joel Pohjanpalon saatua kovan tällin päähänsä ja jouduttua vaihtoon. Tästä huolimatta avausjakson loppu oli vahvaa tekemistä Suomelta.

Albin Granlund pääsi kahdestikin yrittämään maalintekoa, ensin laukaus painui niukasti ohi ja hetkeä myöhemmin Granlund täräytti voimalla poikkihirteen. Tulosta kuitenkin tuli aivan jakson lopulla, kun Robin Lod pelasi Teemu Pukin puoliksi vapaaksi, Pukki pääsi kääntymään hyvin ja pamautti johtomaalin ohi Igor Shatskiyn.

Pukki ohitti Shatskiyn toistamiseen vielä pari minuuttia myöhemmin, mutta osuma hylättiin tarkistuksen jälkeen paitsiona. Näin tauolle Nur-Sultanissa mentiin lukemissa 0-1.

Toisella jaksolla Suomi jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Robin Lodilla oli ensin heti hyvä paikka lisätä johtoa ja heti perään nähtiin toinen osuma. Urho Nissilä laukoi mainiosti ja Shatskiy pystyi torjumaan pallon vain eteensä ja suoraan Pukille, joka viimeisteli numeroiksi 0-2. Pukki nousi samalla kaikkien aikojen maalitilaston ykköseksi 33. A-maaottelumaalillaan.

Kazakstan sai vähitellen rivejään koottua, mutta Suomen kolmas maali oli huomattavasti lähempänä kuin isäntien kavennus. Suomi hallitsi ottelua liki suvereenisti ja muutamaan otteeseen 0-3 oli jo hyvin lähellä. Kenties kaikkein lähimpänä oli Fredrik Jensen 87. minuutilla, mutta laukaus vapaasta paikasta karkasi yli maalin.

Huuhkajien esitys kokonaisuutena oli vahva ja kahden maalin voitto mairitteli enemmän isäntiä. Voiton myötä unelma MM-kisoista on myös edelleen hengissä.

Suomen kokoonpano:

1 Lukas Hradecky (C)
3 Albin Granlund > 78. 22 Jukka Raitala
6 Glen Kamara
8 Robin Lod > 90+1. 7 Robert Taylor
10 Teemu Pukki > 78. 13 Onni Valakari
11 Rasmus Schüller
15 Leo Väisänen
16 Urho Nissilä > 90+1. 19 Roope Riski
18 Robert Ivanov
20 Joel Pohjanpalo > 33. 9 Fredrik Jensen
21 Nicholas Hämäläinen

Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Carljohan Eriksson
2 Paulus Arajuuri
4 Joona Toivio
5 Juhani Ojala
14 Thomas Lam
17 Ilmari Niskanen

Lisää uutisia