AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 6.10.2021

​HJK:n Santeri Väänänen: "Jatkamme töitä kohti mestaruutta"

​HJK:n Santeri Väänänen: "Jatkamme töitä kohti mestaruutta"

Santeri Väänänen on päässyt hyvään syysvireeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskikenttämies Santeri Väänänen on vaihtanut hetkeksi HJK:n paidan maajoukkuevarusteisiin ja valmistautuu U21-maajoukkueen EM-karsintaotteluihin.

Väänänen oli kesällä pitkään loukkaantuneena ja seurasi myös sivusta Pikkuhuuhkajien syyskuun alun EM-karsintaottelut. Nyt 19-vuotias nuorukainen on palannut kentille ryminällä. Viikon takaisessa Konferenssiliigan 4–2-vierasvoitossa Alashkertia vastaan Väänäseltä nähtiin todella kypsä esitys, mikä sai laajalti ylistystä.

– Se oli minulta hyvä peli, mutta aina löytyy parannettavaa. Europelit ovat olleet tosi siistejä kokemuksia, ja on hienoa, että niitä on vielä edessä myöhemmin syksyllä, Väänänen sanoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Armeniassa pelattu 90-minuuttinen oli Väänäselle neljäs loukkaantumisen jälkeen, ja viides tuli viime sunnuntaina SJK:ta vastaan. Väänänen toteaa yllättyneensä itse, kuinka hyvin pelit ovat sujuneet muutaman kuukauden tauon jälkeen.

– Hyvän alun jälkeen välissä oli pari heikompaa peliä, mutta olen sen jälkeen päässyt takaisin omalle tasolleni. Loukkaantuneena olisin tietenkin halunnut pelata koko ajan. Vaikeina aikoina täytyy kuitenkin vain pitää pää kasassa ja tehdä hommat kunnolla kuntosalilla. Paluu on sen jälkeen aina helpompaa.

Väänäsellä kulkee, mutta HJK:lla on Veikkausliigassa hiukan takkuillut ja joukkue on pudonnut haastajan paikalle KuPS:n taakse. Väänänen katsoo ratkaisukierroksia kohti kuitenkin luottavaisena.

– Meille on tullut viime aikoina huonoja tuloksia, vaikka olemme pelanneet monessa ottelussa hyvin. Pettymykset on jätetty taaksepäin, ja jatkamme maajoukkuetauon jälkeen töitä kohti mestaruutta, Väänänen sanoo.

Lisää uutisia