AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.39 // 27.9.2021

​IFK Mariehamnilla vain yksi sopimus ensi kaudelle – "Meidän pitää ensin tietää missä mennään"

​IFK Mariehamnilla vain yksi sopimus ensi kaudelle – "Meidän pitää ensin tietää missä mennään"

IFK Mariehamnin joukkueen rakentaminen kaudelle 2022 on vasta alussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Lokakuun lähestyessä joukkueitten rakentaminen ensi kaudelle alkaa olla ajankohtaista ja myös IFK Mariehamn on vähitellen käynnistämässä neuvotteluja pelaajien kanssa.

Tilanne Maarianhaminassa on tällä hetkellä se, että ainoastaan omalla nuorella lupauksella Oscar Wiklöfillä on sopimus ensi kaudestakin. Tilanteelle on myös selkeä syy.

- Jos sen yksinkertaisesti sanoo, niin sarjatilanteesta johtuen emme ole juuri neuvotelleet vielä ensi vuodesta. Suunnitelmissa on alkaa sopia tapaamisia yksittäisten pelaajien kanssa tästä viikosta lähtien, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson sanoo Ålandstidningenissä.

- Normaalisti neuvotteluja käydään jo merkittävästi aiemmassa vaiheessa. On kuitenkin vaikea lähteä neuvottelemaan ennen kuin edellytykset ovat tiedossa. Sekä minun että pelaajien pitää tietää ensi kaudesta ennen kuin istumme alas.

Mattsson sanoo olevansa itse vakuuttunut siitä, että IFK Mariehamn jatkaa Veikkausliigassa myös ensi kaudella, mutta varmuutta ei toki vielä ole.

Sinänsä mistään nollapisteestä ei ole kyse, että 12 pelaajalla on optio myös kaudesta 2022 ja näistä kärkimies Déllä vielä kaudesta 2023:kin.

- Siinä mielessä en ole huolissani, vaikka olemme hiukan myöhässä neuvotteluiden suhteen. Teoriassa tilanne on parempi kuin vuosi sitten, jolloin minulla oli vain 5-6 pelaajaa sopimuksella tätä kautta ajatellen, Mattsson vertaa.

- Jos käytämme kaikki seuran optiot, jotka meillä nyt on, meillä pitäisi yhtäkkiä olla 12-13 pelaajaa selvillä ensi kaudelle.

Lisää uutisia