AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.38 // 24.9.2021

​Ykkösen jatkosarjat käyntiin viikonloppuna – "RoPS ja TPS ovat ennakkosuosikkeja tällä hetkellä"

​Ykkösen jatkosarjat käyntiin viikonloppuna – "RoPS ja TPS ovat ennakkosuosikkeja tällä hetkellä"

RoPS lähtee piikkipaikalta Ykkösen ylempään jatkosarjaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ykkösessä päästään avaamaan jatkosarjat jo tulevana viikonloppuna ja taistelu noususta Veikkausliigaan on todella tiukkaa.

Kärkikolmikko RoPS, TPS ja VPS lähtee ylempään jatkosarjaan vain kolmen pisteen sisällä. FF Jarolla, EIF:lla ja Gnistanilla on sen verran matkaa kärkikolmikkoon, että nousutaisteluun yltäminen vaatisi melkoista voittoputkea.

Asetelmat ovat kutkuttavat. Edessä on viisi ottelukierrosta ja niiden jälkeen ykkönen nousee Veikkausliigaan kaudelle 2022 ja kakkonen pääsee karsimaan Veikkausliigapaikasta.

– Edessä on viisi hienoa peliä, viisi finaalia. Jokainen peli on tosi tärkeä ja tosi iso, VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela tiivistää lähtökohdat loppukauteen Ilkka-Pohjalaiselle.

VPS voitti runkosarjan kolme viimeistä peliään, mutta kärkikaksikonkin tuloskunto on ollut kova. Nuorela heittääkin paineita Rovaniemen ja Turun suuntaan.

– Onhan se tietysti myönnettävä, että RoPS ja TPS ovat ennakkosuosikkeja tällä hetkellä. Kummallakin on tosi vahva putki päällä. Kummatkin ovat hyvässä vireessä ja hyviä jengejä, Nuorela tunnustaa.

– Mutta olemme pystyneet pelaamaan keskinäisissä peleissä ihan tasaväkisesti ja osissa pelejä olimme jopa parempia kuin he. Tosi mielenkiinnolla lähdemme kyllä niitä haastamaan.

Kärkikolmikko avaa ylemmän jatkosarjan kotonaan. Lauantaina TPS kohtaa Jaron ja VPS EIF:n, sunnuntaina RoPS saa vieraakseen Gnistanin.

Lisää uutisia