AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.37 // 15.9.2021

"Peli-ilme pitää saada jälleen taistelevaksi" - KTP:n valmentajaratkaisulla haetaan uutta ilmettä

"Peli-ilme pitää saada jälleen taistelevaksi" - KTP:n valmentajaratkaisulla haetaan uutta ilmettä

Tätä Kotkassa kaivataan lisää loppukaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

KTP teki keskiviikkona kovan ratkaisun ja vaihtoi päävalmentajaa kauden lopun alla ja tehtävään tarttui Teemu Kankkunen.

Valmentajan löytäminen ei koskaan ole helppo prosessi. Kankkunen löytyi lukuisten vaihtoehtojen joukosta.

– Kartoitimme eri valmentajavaihtoehtoja. Uskon vakaasti, että Teemu onnistuu apuvalmentajansa kanssa kääntämään loppukauden kurssin, KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko sanoo.

Samalla valmennusryhmä meni muutenkin uusiksi Jari-Pekka Gummeruksen otettua kakkosvalmentajan tehtävät kontolleen.

– Näin nopealla aikataululla ei isoja pelillisiä asioita pystytä tekemään, mutta peli-ilme pitää saada jälleen taistelevaksi. Loppukauden aikana on vielä 24 pistettä jaossa. Haluamme raapia kasaan niin paljon pisteitä, että suora säilyminen tai vähintään karsintapaikka olisi mahdollista saavuttaa, Ikävalko kommentoi.

KTP:n osalta Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua. Niistä ensimmäinen pelataan jo tulevana lauantaina 18.9. kello 17 Kuopion Palloseuraa vastaan. Viikon päästä keskiviikkona 22.9. kello 18.30 häämöttää kotiottelu FC Lahtea vastaan. Runkosarja päättyy sunnuntaina 26.9. vierasotteluun IFK Mariehamnia vastaan. Kausi jatkuu sijoille 7.–12. sijoittuneiden kesken haastajasarjassa, joka pelataan yksinkertaisena käsittäen viisi ottelua per joukkue.

– En usko, että olisimme pärjänneet nykyisellä peli-ilmeellä edes tulevassa loppusarjassa. Koemme, että nyt oli tehtävä korjausliikkeitä, jotta saisimme muutettua ilmettämme. Pelien täytyy jatkossa näyttää siltä, että pelaajat ovat valmiita tekemään kaikkensa pisteiden eteen, Ikävalko toteaa.

– Toivottavasti saamme vielä kotiyleisön tuen taaksemme, sillä sitä me todella tarvitsemme. Yleisö voi antaa meille tarvittavan 12. pelaajan, jota myös tarvitsemme säilyttääksemme liigapaikan ensi kaudeksi, hän jatkaa.

Lisää uutisia