AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 6.9.2021

"Suomalainen jalkapallo kiinnostaa selkeästi" - Pikkuhuuhkajat saamassa hyvän tuen tiistaina

"Suomalainen jalkapallo kiinnostaa selkeästi" - Pikkuhuuhkajat saamassa hyvän tuen tiistaina

Juha Malinen joukkoineen on valmiina Kroatian kohtaamiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkue sai viime perjantaina EM-karsintaurakalleen miltei täydellisen alun, kun joukkue kaatoi Viron vieraissa maalein 0–3. Tiistaina vastassa on kotikentällä Oulussa Kroatia.

Anthony Olusanya vastasi avausmaalista, ja toisella puoliajalla isäntien oma maali sekä Eetu Mömmön osuma riittivät komeaan voittoon. Viro kolisteli avauspuolikkaalla ylärimaa, mutta toinen jakso oli täysin Pikkuhuuhkajien hallintaa.

Suomi oli ehtinyt harjoitella ennen Viro-peliä vain muutaman kerran yhdessä. Joukkueessa on pelaajia, jotka olivat mukana jo edellisissä EM-karsinnoissa, mutta ottelussa nähtiin myös U21-debyyttejä. Monelle maaottelu oli ensimmäinen sitten vuoden 2019.

– Olimme Viroa vastaan pelin edellyttämällä tasolla. Ennen ensimmäistä karsintapeliä jännittää aina - etenkin, kun korona-aika on aiheuttanut omat haasteensa valmistautumiseen. Monet kysymysmerkit kääntyivät perjantaina plussamerkeiksi, ja arvosanamme ottelusta on lähellä kiitettävää, päävalmentaja Juha Malinen toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Malinen korostaa, ettei joukkueen tule lähteä muuttamaan asioita liikaa. Päävalmentajan mukaan pelaajat saatiin Viroa vastaan asetettua sopiviin rooleihin, mutta ne tulevat välttämättä muuttumaan hieman, kun vastustajamme vaihtuu.

– Kroatian joukkue on täynnä pelimiehiä, jotka ovat hyvin urheilullisia. Pelaajilla on hyvä pallollinen itsevarmuus, mutta tarvittaessa he pelaavat pidempää palloa kohti kookkaita hyökkääjiä. He tekevät peleissä oikeita ratkaisuja tilanteiden mukaan, Malinen avaa.

Malinen on luonnollisesti mielissään siitä, että Pikkuhuuhkajat on saamassa merkittävän tuen yleisöltä.

– Tiistain otteluun on mennyt paljon lippuja – iso kiitos kaikille, jotka ovat sellaisen hankkineet. On harvinaista, että Pikkuhuuhkajien peliin on myyty yli 2 000 lippua monta päivää ennen ottelua. Suomalainen jalkapallo kiinnostaa selkeästi, Malinen sanoo.

– Kroatia on meille tuttu maa useista arvokisoista. Kentällä nähdään niin suomalaisen kuin kroatialaisen futiksen tulevaisuutta.

Pääsyliput tiistaina kello 18.00 alkavaan otteluun ennakkoon täältä.

Lisää uutisia