AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2021

Pikkuhuuhkajat avaa EM-karsinnat perjantaina Viron vieraana

Pikkuhuuhkajat avaa EM-karsinnat perjantaina Viron vieraana

Juha Malinen joukkoineen avaa EM-karsinnat. (Kuva: Juha Tamminen)

U21-maajoukkue aloittaa EM-karsinnat osaltaan perjantaina. Pikkuhuuhkajat kohtaa karsinta-avauksessaan Viron vieraskentällä.

Suomen kokoonpanoon on tullut tämän ja viime viikon aikana muutama muutos. Matti Peltola nimettiin loukkaantuneen Noah Nurmen tilalle, ja sekä Terry Ablade että Mikael Almen joutuivat niin ikään jäämään loppumetreillä sivuun loukkaantumisten takia. Fulhamin U23-joukkueessa hyvään maalivireeseen päässyt Ablade jätti ison loven Suomen hyökkäysosastoon.

– Pelaajatilanteemme on todella hyvä. Moni pelaajamme ansaitsisi avauskokoonpanon paikan, ja olemme vaikeiden päätösten edessä. Jokainen peli on oma tarinansa – avausta valitessa huomioimme oman tilanteemme lisäksi vastustajaa ja pelaajien päivän viretilaa. Se on hyvän joukkueen merkki, että pelaajavalinnat aiheuttavat positiivista päänvaivaa, Malinen kertoo Palloliiton verkkosivuilla.

Viro aloitti EM-karsintaurakkansa jo kesäkuussa, jolloin se kärsi 2–0-tappion Itävallan vieraana. Roman Kozhukhovskyin ryhmä koostuu pääasiassa virolaisseurojen pelaajista, mutta mukana on muutama ulkomailla pelaava nuorukainen. Näistä keskikenttäpelaaja Georgi Tunjov, 20, joka pelaa lainalla italialaisessa Carraresessa, on nuoresta iästään huolimatta pelannut Serie A:ssa sekä Viron A-maajoukkueessa.

– Tämän pelin merkitys on varmasti iso Virolle. Me olemme se naapuri, jonka he haluavat voittaa. Mikäli he haluavat taistella kisapaikasta, ovat he varmasti budjetoineet pisteitä kotiottelustaan meitä vastaan, Malinen pohtii.

– Viro on hyvin puolustava, tiivis ryhmä. He ovat käyttäneet pääasiassa 5–3–2-ryhmitystä, jossa wingbackit antavat painetta vastustajan laitapuolustajille. Vastaiskuissa ja erikoistilanteissa meidän tulee olla tarkkana. Virolla on isot kärjet sekä topparit, jotka ovat hyviä pääpelaajia, joten meidän täytyy välttää antamasta liikaa erikoistilanteita.

Ottelu pelataan Pärnussa Rannastaadionilla alkaen kello 19.00.

Lisää uutisia