AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.30 // 30.7.2021

Wiss tyytyväinen Ilveksen ryhtiliikkeeseen - "Toisella jaksolla taistelu alkoi näkyä"

Wiss tyytyväinen Ilveksen ryhtiliikkeeseen - "Toisella jaksolla taistelu alkoi näkyä"

"Jallu" ja Ilves löysivät tauolla vastaukset kysymyksiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves käänsi perjantaisen kotiottelunsa AC Oulua vastaan 1-0-voitoksi otettuaan pelin haltuunsa tauon jälkeen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kiittelee pelaajien ryhtiliikettä toisella jaksolla.

– Oulu loi selkeän numeraalisen ylivoiman tietyille alueille. Meidän puolustustehtävät olivat hieman vaikeita sen edessä. Onneksi "Rasse" (Rasmus Leislahti) oli niissä hetkissä hyvä, Wiss kertaa.

– Puoliajalla meillä oli kopissa paljon kysymysmerkkejä. Löytyisikö meiltä sisäistä johtajuutta ja ääntä kentälle. Pelaajat keskenäänkin funtsivat sitä. Toisella jaksolla taistelu alkoi näkyä.

Lopulta voitto tuli melko selvästi. Laukaisutilasto 16–6 vahvistaa Ilveksen hallinnan.

– Hieman muutimme systeemiä ja vaihdot toivat hyvää energiaa. Oulu ei päässyt enää väleihimme. Hyvin pojat tekivät duunia kakkospalloissa. Olisihan se helpottanut, jos olisimme tehneet noista maalipaikoista useamman osuman, mutta hyvä näinkin.

Ilveksen onnistujista monien silmiin pistivät esimerkiksi hyökkäyksiä käynnistänyt 21-vuotias Hernan Luna ja oululaisia ennenkin kurittanut 19-vuotias Eetu Mömmö.

– Eetu on ottanut valtavan askeleen viime kaudesta. Se on myös hyvä ominaisuus hyökkäävässä pelaajassa, että hän pystyy pelaamaan aika säännöllisesti täysiä ysikymppisiä. Tehoja odotetaan ja hieno maali tänään, Wiss toteaa.

– Hernanin kuntotekijät olivat meille saapuessa aika retuperällä. Siihen päälle tuli vielä reisivaivaa. Kuukausien työn jälkeen harjoittelu on hyvällä tasolla, mutta vielä on parannettavaa. Potentiaalihan hänellä on aivan valtava, joten uskallan odottaa enemmänkin.

Lisää uutisia