vko.30 // 29.7.2021

KuPS eteni upeasti jatkoon Konferenssiliigassa

KuPS pääsi tuulettamaan jatkopaikkaa. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS selvitti tiensä upeasti Konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle voittamalla ukrainalaisen FC Vorskla Pultavan jatko-ottelun jälkeen vieraskentällä 3-2. Näin KuPS eteni kolmannelle kierrokselle yhteismaalein 5-4.

Kuopiossa pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi 2-2. Toisen osaottelun ensimmäinen puoliaika oli vielä maaliton, mutta heti toisen puoliajan alkuun nähtiin säpinää.

Heti 48. minuutilla Olivier Thill pääsi kulmapotkutilanteesta ohjaamaan kotijoukkueen 1-0-johtoon. Seuraavalla minuutilla KuPS kuitenkin tuli tasoihin Jordan Sebbanin osumalla. Vorskla siirtyi johtoon taas 55. minuutilla Oleksandr Skliarin maalilla.

Kuten ensimmäisessä osaottelussa, niin KuPS nousi lisäajalla tasoihin pakottaen ottelun jatko-otteluun. Urho Nissilä teki tasoitusmaalin kolmannella lisäaikaminuutilla.

KuPS sai ottelun avaimet käsiinsä jatko-ottelun viidennellä minuutilla, kun Bohdan Kushnirenko sai punaisen kortin viiden minuutin jälkeen. KuPS pystyi käyttämään miesylivoiman hyväkseen, kun Lucas Rangel puski kuopiolaisille kolmannen maalin 111. minuutilla. KuPS säilytti johtoasemansa loppuun saakka ja eteni näin kolmannelle karsintakierrokselle.

KuPS kohtaa kolmannella kierroksella kazakstanilaisen FC Astanan.