AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 28.7.2021

"Vastassa on hyvä joukkue" - Hongalla isot panokset torstain euro-ottelussa

"Vastassa on hyvä joukkue" - Hongalla isot panokset torstain euro-ottelussa

Honka hakee jatkopaikkaa torstaina Bolt Arenalla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongalla on torstaina 29.7. edessään erittäin iso ottelu, kun se kohtaa Konferenssiliigan karsinnassa NK Domžalen. Joukkueiden välinen avausosaottelu päättyi tasan 1-1, joten panokset ovat erittäin kovat.

Honka selvitti tiensä toiselle karsintakierrokselle kaatamalla färsaarelaisen NSÍ Runavíkin yhteismaalein 3-1. NK Domžale voitti puolestaan luxemburgilaisen Swift Hesperangen 2-1.

Joukkueiden avauskohtaaminen Sloveniassa oli tasainen. Kotijoukkue Domžalella oli enemmän laukauksia, mutta Honka loi vaarallisemmat paikat. Ottelun molemmat osumat nähtiin toisella nelivitosella. Domžale siirtyi johtoon kellon näyttäessä 69. minuuttia. Sven Karič keskitti vasemmalta ja Arnel Jakupovic pääsi puskemaan johto-osuman.

Honka ei takaiskusta kuitenkaan lannistunut, vaan tuli tasoihin seitsemän minuuttia myöhemmin. Jonas Levänen tarjoili maalin edustalle ja Jean Marie Dongou viimeisteli 1-1 maalin.

– Domžale oli avausosassa aikalailla odotetunlainen vastustaja. Heidän vahvuutensa ovat erityisesti hyökkäämisvaiheessa, he laittavat useasti keskityksiä ja paljon miehiä boksiin. Meidän pitää torstaina saada avausosaa enemmän paineistettua heitä korkealla prässillä ja napata pallonriistoja myös ylempänä kenttää, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara sanoo.

Vasara uskoo vakaasti jatkopaikkaan, vaikka toteaa samaan hengenvetoon, että vastustajaa ei voi aliarvioida tippaakaan.

– Pystyimme aiheuttamaan heille hyvin ongelmia ensimmäisessä kohtaamisessa erityisesti nopeilla vastahyökkäyksillä, mutta myös omalla pallonhallinnallamme ja sen kautta pitkillä hyökkäyksillä. Kun parannamme vielä hyökkäyspelaamistamme, olemme maalipaikoissamme tehokkaampia, sekä tietenkin pidämme puolustuksen tiiviinä, niin hyvä tulee.

- Iso haaste meillä on toki edessä, vastassa on hyvä joukkue. Hienoa, että saamme ratkaista tämän nyt kotiottelussa.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet avausosan jälkeen yhden sarjaottelun. Honka kohtasi sunnuntaina kotonaan FC Lahden. Otso Koskinen laukoi pilkulta keltamustat johtoon, mutta vieraiden Charles Geoffrey puski loppulukemiksi 1-1.

Domžale puolestaan avasi liigakautensa niin ikään sunnuntaina Slovenian suurseura NK Mariboria vastaan vieraskentällä. Kotijoukkue iski jo avausjaksolla kolme osumaa, eikä Domžale päässyt Zeni Husmanin kavennusmaalia lähemmäksi.

Otteluparin voittaja kohtaa Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella voittajan otteluparista Hafnarfjördur (ISL) vs Rosenborg (NOR). Rosenborg voitti avausosan vieraissa 2-0.

To 29.7. klo 19.00 FC Honka - NK Domžale (SLO), Bolt Arena - pääsyliput
Ensimmäinen osaottelu päättyi 1-1.

Lisää uutisia