AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2021

"Edessä jälleen yksi upea ilta Kuopiossa" - KuPS valmiina Vorsklan kohtaamiseen

"Edessä jälleen yksi upea ilta Kuopiossa" - KuPS valmiina Vorsklan kohtaamiseen

KuPS:lla on jälleen iso ottelu edessä. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran taival eurokentillä jatkuu torstaina 22. heinäkuuta, kun KuPS saa Väre Areenalleen vastaansa ukrainalaisen FC Vorskla Poltavan.

Edellisellä kierroksella FC Noahia vastaan KuPS pelasi päävalmentaja Simo Valakarin mukaan kaksi "ihan hyvää peliä". FC Vorsklaa vastaan joukkueen pitää pystyä nostamaan tasoa vielä entisestään, mikäli kuopiolaiset mielivät kolmannelle karsintakierrokselle.

- Vorskla on erinomainen ja laadukas jalkapallojoukkue. He pelaavat dynaamista pallonhallintapeliä, jossa mennään nopeasti eteenpäin monella pelaajalla. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta ja he jatkavat omaa prosessiaan saman valmentajan alaisuudessa. Meidän täytyy puolustaa tietyt hetket todella tarkasti.

- Pelissä tulee varmasti hetkiä, jolloin olemme alakynnessä, mutta mitä lyhyemmäksi saamme nuo hetket, sitä paremmin voimme puolestaan laittaa heidät alakynteen ja haavoittaa heitä" Valakari arvioi.

Vaikka vastustaja onkin äärimmäisen vaarallinen ja laadukas joukkue, Valakari haluaa pelaajiensa luottavan omiin vahvuuksiinsa ja pelaavan omaa peliään. Iso asia torstaina on jälleen kotikenttäetu ja päävalmentaja toivoo jälleen vahvaa kannustusta Väre Areenan yleisöltä.

- Olisimme hölmöjä, jos lähtisimme nyt muuttamaan sitä pelitapaamme, mitä olemme harjoitelleet viimeiset kahdeksan kuukautta. Luotamme omaan pelilliseen identiteettiimme, jossa kontrolloimme peliä pallon kanssa ja ilman palloa. Pallon kanssa meidän tulee olla myös kärsivällisiä ja tunnistaa tilanteet, milloin iskeä.

- Kentällä meidän täytyy olla sopivasti hulluja ja voittaa jälleen kotiyleisömme vahva tuki taaksemme. Pelaamme Kuopiossa ja meidän tulee näyttää vieraille, että tämä on kotikenttämme. Meidän tarkoituksemme pelissä on laittaa vastustajamme kärsimään kotikentällämme, Valakari paaluttaa.

Kesä on europelien myötä kiireistä aikaa niin joukkueelle, kuin koko seurallekin, mutta europelien tuoma virinä antaa joukkueelle reilusti lisää energiaa.

- Europeleissä on ihan eri värinä, kuin Veikkausliigapeleissä. Ymmärrän, miksi nämä ovat niin isoja asioita pelaajille, seuralle ja faneille. Sen poikkeuksellisen fiiliksen kaupungilla voi aistia pelipäivinä, että jotain isoa on nyt tapahtumassa. Meillä on edessämme jälleen yksi upea ilta Kuopiossa, Valakari tunnelmoi.

KuPS-FC Vorskla Poltava torstaina 22.7. kello 19.00 Kuopion Väre Areenalla. Pääsyliput ennakkoon täältä.

Lisää uutisia