vko.28 // 15.7.2021

​FC Honka haki jatkopaikan Färsaarilta komealla voitolla

Jean Marie Dongou oli vahvassa vedossa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka eteni Konferenssiliigan toiselle karsintakierrokselle voittamalla färsaarelaisen NSI Runavikin toisessa osaottelussa 3-1 (1-0). Helsingissä pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin.

Ensimmäisessä osaottelussa Honka hallitsi kenttätapahtumia, muttei vain saanut palloa maaliin. Toisessa kohtaamisessa espoolaiset saivat käännettyä hallinnan myös tehoiksi.

Ensimmäinen maali nähtiin jo kahdeksannella minuutilla, kun Niklas Pyyhtiä ja Edmund Arko-Mensah tekivät esityön ja Jean Marie Dongou teki johtomaalin. Toista maalia saatiin odottaa tunnin kohdalle ja tälläkin kertaa asialla oli Dongoun. Otto Ollikainen vapautti Dongoun läpiajoon eikä kamerunilainen erehtynyt. Neljä minuuttia siitä ja Lucas Kaufmann iski otteluparille lopullisen ratkaisun pamauttamalla vapaapotkun verkkoon.

Runavik sai vielä nostettua toiveita tekemällä kavennusmaalin 70. minuutilla, mutta enempiä osumia ei nähty ja Honka otti lopulta jatkopaikan selvästi.

FC Honka kohtaa voittajan otteluparista Swift Hesperange-Domzale. Toisen karsintakierroksen avausosat pelataan 21.-22.7. ja toiset osat käydään 27.7. ja 29.7.