AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 9.7.2021

Valakari kaipasi parempaa tulosta – ”Ei jäänyt tekosyitä tälle tappiolle”

Valakari kaipasi parempaa tulosta – ”Ei jäänyt tekosyitä tälle tappiolle”

Simo Valakari kunnioitti tulosta. (Kuva: Juha Leskinen)

Kuopion Palloseuran taival eurokentillä alkoi tappiollisesti, kun KuPS taipui FC Noahille Armenian pääkaupunki Jerevanissa 1-0 (0-0). Ottelun ainoa maali nähtiin vajaa varttitunti ennen ottelun loppua, kun KuPS:n keskikenttäpelaaja Anton Popovitch puski epäonnekkaasti pallon omaan nuottaan.

KuPS ei onnistunut pelillisesti parhaalla mahdollisella tavalla 1. karsintakierroksen avausottelussa. Maalipaikkoja oli kuitenkin tarpeeksi, jotta ottelusta olisi voinut ottaa paremman lopputuloksen. KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari ei pursunnut riemua ottelun jälkeen.

- Ei jäänyt tekosyitä tälle tappiolle – vastustaja oli tänään meitä parempi. He puolustivat hyvin ja tekivät sen maalin, mihin itse emme pystyneet. Meillä oli muutama maalipaikka ottelussa, vastustajalla ei juuri yhtään, mutta hävisimme silti, Valakari kommentoi KuPS:n sivuilla.

Toinen osaottelu pelataan Kuopion Väre Areenalla torstaina 15.7. kello 19. Toisen osaottelun henki on KuPS:n kannalta selvä – ainoastaan voitto riittää.

- Meiltä vaaditaan toisessa osaottelussa iso parannus ja meidän on saatava tulos kotikentällä. 1-0 tappio ei ollut katastrofi, mutta pelitapahtumiin peilattuna meidän olisi pitänyt pystyä ottamaan pelistä parempi tulos. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, he pelasivat hyvän ottelun, Valakari kertoo.

Ennen ensi viikon torstain euro-ottelua KuPS:lla on vielä edessään Veikkausliigan ottelu sunnuntaina FC Hakaa vastaan Valkeakoskella. Joukkue matkustaa perjantaina takaisin Suomeen ja majoittuu Etelä-Suomeen ennen kotiinpaluuta.

- Nyt meillä on edessä elintärkeä Veikkausliigaottelu. Tämä Jerevanissa pelattu peli ei voi toimia minkäänlaisena tekosyynä sille, ettemmekö olisi parhaimmillamme sunnuntaina FC Hakaa vastaan, Valakari päättää.

Lisää uutisia