vko.26 // 30.6.2021

SJK jatkoi IFK Mariehamnin tuskaa (SJK - IFK Mariehamn 3-0)

Kuva: SJK

SJK otti toisen perättäisen voiton, kun se kaatoi IFK Mariehamnin OmaSp Stadionilla 3-0 luvuin. Voiton myötä SJK nousi neljänneksi Veikkausliigassa.

Ottelun kuva oli heti selvä ensimmäisellä puoliajalla, kun SJK painoi pelin vierailijan päätyyn ja hallitsi muutenkin kenttätapahtumia.

Avausmaali nähtiin vartin pelin jälkeen, ja se oli komea, kun vasta 18-vuotias Nooa Laine tuli hyvin keskialueella prässäämään IFK:n puolustajaa, saaden irtopallon. Siitä suoraan ykkösellä nosto takayläkulmaan, noin 25:stä tai jopa 30:sta metristä. Pallo nousi juuri sopivan korkealle, ettei IFK:n maalissa Oskari Forsman voinut sille mitään.

Lisää tuli vain muutaman minuutin päästä, kun hyvällä pelipäällä ollut Denys Oliinyk pujotteli laidasta aina päätyviivaa pitkin kohti maalia, ja antoi maalin eteen loistavan syötön Ariel Tuco Ngueukamille, joka laittoi pallon varmasti sisään.

2-0 maalin jälkeen SJK nosti hieman jalkaa kaasulta, mutta oli vielä tehdä lisämaalejakin, kun hallinta pysyi puoliajan loppuun.

Toisella jaksolla IFK Mariehamn tuli taas samalla tavalla aktiivisemmin peliin mukaan kuin aiemmin pelatussa vierasottelussa heitä vastaan. Samalla SJK tyytyi puolustamaan johtoa ja kyttämään vastahyökkäyspaikkoja. Niitä tulikin mukavasti, ja samalla oma pää pidettiin puhtaana.

Kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa, pääsi vaihdosta sisään tullut Joonas Lepistö puskemaan pallon vielä kertaalleen maaliverkkoon, aivan maalivahti Forsmanin edestä.