vko.23 // 12.6.2021

Honka haki arvokkaat pisteet matkaansa (AC Oulu-FC Honka 0-2)

Hongalla oli aihetta juhlaan perjantaina Raatissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka haki tärkeän 2-0 voiton Raatin Stadionilta, kun AC Oulu kaatui kahdella toisen nelivitosen osumalla.

Honka onnistui rakentamaan ottelun ensimmäisen tilanteen kahdeksannella peliminuutilla. Lucas Kaufmannin keskitys löysi taka-alueelta Edmund Arko-Mensahin, joka nosti pallon maalin edustalle. AC Oulu -puolustus purki tilanteen kulmapotkuksi. Honka sai pallon maaliin muutamaa minuuttia myöhemmin, mutta Dani Hatakka oli ehtinyt paitsioasemaan.

Kotijoukkue hyökkäsi vaarallisesti 20. minuutilla. Samu Alanko löysi syötöllään boksista Lassi Nurmoksen. Arko-Mensah sai kuitenkin jalkansa väliin AC Oulu-kapteenin kutiin ja jatkotilanteessa Nicholas Saira oli paitsiossa.

Avausjaksolla lähimpänä maalia kävi Hongan Jean Marie Dongou. Hyökkääjä pääsi puskemaan Nasiru Banahenen keskityksestä, mutta pallo suuntautui maalin ohitse. Saira kokeili vielä viitisen minuuttia ennen taukoa maalintekoa kaukolaukauksella, mutta kuti meni ohi Honka-maalin. Maaleja ei avausjaksolla syntynyt, joten taukoa lähdettiin viettämään maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen nelivitosen ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli Hongan puolustuspäähän. Henrik Ölander lähetti keskityksen maalille, mutta Hongan onneksi kukaan ei päässyt jatkamaan pelivälinettä maaliin.

Honka iski ottelun avausmaalin, kun kellossa oli 61. minuuttia. Kaufmann löysi syötöllään vahvasti boksiin nousseen Hatakan, joka viimeisteli varmasti keltamustat johtoon.

AC Oulu sai paikan tasoittaa tilanteen kymmenen minuuttia myöhemmin. Aapo Heikkilä pääsi kokeilemaan boksin rajoilta, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja meni maalin ohi.

Honka iski illan toisen osumansa ottelun 77. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Darren Smith nousi vahvasti pallon kanssa ja pelasi vierelleen Dongoulle. Hyökkääjä käänsi pallon vasemmalle jalalleen ja laukoi sen tarkasti yläkulmaan. Honka siirtyi näin 2-0 -johtoon.

Hongalla oli vielä paikka lisätä johtonsa kolmeen viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Henri Aalto lähetti upean pitkän syötön. Dongoun laukauksessa oli kuitenkin hieman liian vähän voimaa, ja kotijoukkueen puolustus pääsi vielä selvittämään tilanteen.

Lisämaaleja ei enää ottelussa nähty, joten Honka nappasi erittäin tärkeät kolme pistettä matkaan Oulusta.