vko.23 // 11.6.2021

HIFK haki pisteet Kotkasta (KTP-HIFK 0-2)

Arto Tolsa Areenan lehtereillä nähtiin yli 2500 katsojaa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Veikkausliigakauden ensimmäisessä kotkalaisessa yleisöottelussa oli paikalla 2511 katsojaa, kun KTP kohtasi Helsingin IFK:n Arto Tolsa Areenalla torstaina. HIFK lähti kotimatkalle 2-0 (1-0)-voitolla.

HIFK oli enimmän aikaa pelintekijän paikalla, ja se hallitsi matsia viimeistä viittätoista minuuttia lukuun ottamatta. KTP pyristeli, mutta vasta lopussa, kun kehiin saatiin vaihtomiehiä. Tällöin myös tunnelma lämpeni, ja eloa tuli niin kentälle kuin katsomoonkin. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja pinnat matkasivat ansaitusti pääkaupunkiin.

KTP:n Ebwelle pääsi pariin otteeseen vasemmalta keskelle, ja 18. minuutilla HIFK:n maalivahti Calum Ward joutui heittäytyen torjumaan tarkan laukauksen. 22. minuutilla HIFK:n Jake Dunwood pääsi vasemmalta läpi ja lähietäisyydeltä ammutun vedon Anton Lepola torjui heittäytyen.

34. minuutilla HIFK tuli vaarattomasti oikealta ja pallo ajautui seitsemään metriin Jusif Alille, joka sijoitti pallon oikeaan alakulmaan.

Vielä 45. minuutilla Ali ampui oikeaan tolppaan. Tolppa oli kuitenkin tällä kertaa maalivahdin paras kaveri, ja tauolle mentiin HIFK:n maalin johdossa.

Toisen jakson aluksi IFK:n Keaton Isaksson pääsi jatkamaan kaukaa annetun vaparin kovaa ja vapaasti, mutta KTP:n onneksi yli.

55. minuutilla tuli pelin ratkaisu. HIFK:n tehopelaaja Moshtagh Yaghoubi ampui kaukaa kovaa. Lepola Kotkan maalissa joutui torjumaan eteensä, ja vieraiden Pipe Saez ehti ensimmäisesi palloon; helppo jatkolaukaus ja 0–2 vieraille.

Vaihdot piristivät kotijoukkuetta selvästi; tuli taistelua, painettiin maalille ja tilanteita syntyi. 76. minuutilla Agyiri veti kovaa, mutta vierasvahti Ward torjui pallon yli maalin. Viime hetkillä vielä HIFK:n Erikson Carlos pääsi yksin läpi, mutta Lepola tuli hyvin vastaan, ja päätöslukemat – 0–2 HIFK:lle – jäivät voimaan.