AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 14.5.2021

Ennakko: AC Oulu - SJK

Ennakko: AC Oulu - SJK

Kuva: Elias Mustonen / AC Oulu

AC Oulu kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan lauantaina SJK:n ja paikan päälle pääsee myös 350 katsojaa.

AC Oulu on kärsinyt kauden alkuun tappiot sekä Ilvekselle että IFK Mariehamnille. SJK puolestaan on kuitannut kahdesta pelaamastaan ottelusta 1-1-tasapelit niin KTP:ta kuin HIFK:ta vastaan - molemmat kotona OmaSp Stadionilla. Peli luonnonnurmella on SJK:lle ensimmäinen tälle keväälle, ja siksi joukkue onkin ottanut tuntumaa nurmeen Seinäjoella Prunttimäen jalkapallonurmilla. Joukkue matkustaa Ouluun junalla.

– On aina ihan kiva päästä pelaamaan ja Oulussa päästään korkkaamaan luonnonnurmi, mikä on aina mukavaa. On ihan hyvä myös, että meillä on ollut nyt tässä kokonainen harjoitusviikko alla, niin ollaan saatu pureksia noita aiempia pelejä, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Nyt vastassa olevan AC Oulu SJK kohtasi kahdesti jo talven ja kevään aikana, ensin Suomen cupin karsinnassa Oulussa ja sitten harjoitusottelussa Seinäjoella. SJK voitti ensimmäisen ottelun 1-0 ja Seinäjoella pelattu harjoitusottelu päättyi 1-1 tulokseen. Veikkausliigassa AC Oulu on pelannut sen jälkeen kaksi ottelua, joista molemmat ovat päättyneet tappioon. Ensin 0-2 tappio kotona Ilvekselle ja 1-3 tappio IFK Mariehamnille vieraissa.

– Keskinäisessä harjoitusottelussamme huomasi, että AC Oululla on kenties prosessi vielä hieman kesken ja siellä etsitään sitä parasta pelimuotoa. Kyseessä on kuitenkin aika taitava joukkue. Talvella helmikuussa kun kohtasimme, oli joukkue kohtuu hyvin valmis edellisestä kaudesta, ja tavallaan menivät sitten vähän sillä samalla höyryllä. Silloin otimme voiton puolustamalla hyvin.

- Veikkausliiga on kuitenkin asettanut heille nyt omat haasteensa, ja nyt heillä on ollut vähän vaikea tämä alkukausi. Se varmasti vaikuttaa myös siihen miten he lähestyvät tätä peliä, Honkavaara pohtii.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola sanoo suoraan kauden alun olleen pettymys, mutta lääkkeet SJK:n kaatamiseen olevan olemassa.

- SJK kaadetaan pelaamalla ehjä 90 minuuttia, ennakkoluulottomasti pelin joka vaiheessa. Sanomattakin on selvää, että pettymys on ollut alkukaudella suuri, mutta peli kuitenkin kehittyy. Olemme olleet turhaan hermostuneita otteluiden alussa ja vastustaja on rokottanut armottomasti meidän virheistä, kommentoi Ahola.

AC Oulun kokoonpanosta on varmuudella sivussa ainoastaan alaraajavammaa poteva David Popa.

SJK:n pelaajatilanne on pysynyt samanlaisena kauden alkupuoliskon peleissä ja edelleen sivussa ovat varmuudella ainoastaan maalivahti Walter Viitala sekä kenttäpelaajista Mehmet Hetemaj ja Tero Mäntylä. Muiden kohdalla katsotaan pelaaminen aina päivän kunnon mukaan. Pelikieltoja SJK:lla ei ole.

Lauantain otteluun voidaan ottaa katsojia 20 katsomolohkoa kohden ja AC Oulun mukaan lohkoja pystytään järjestämään 20 eli katsojia paikan päälle voidaan ottaa kaikkineen 400.

AC Oulu - SJK Raatin stadionilla lauantaina 15.5. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: AC Oulun verkkosivut, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia