vko.18 // 8.5.2021

Honka haki vieraspisteet Kotkasta (KTP-FC Honka 1-3)

Honka nappasi voiton perjantaina. (Kuva: Mikko Mäkelä)

KTP kärsi 1–3 (0–2) tappion Espoon Hongalle jalkapallon Veikkausliigan kotiavauksessaan Arto Tolsa Areenalla perjantaina.

KTP oli koko ensimmäisen jakson ottavana osapuolena, ja sinä aikana Honka iski kaksi maalia. Kotijoukkueen 1–2 kavennus toisen jakson alussa herätti toiveita, jotka sitten vesittyivät, kun Espoo karkasi taas kahden maalin johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin.

1-3 tilaanteessa voimasuhteet kentällä tasoittuivat. KTP:kin pääsi aika-ajoin dominoimaan, mutta se oli samalla myös eräänlainen harhakuva. Vieraiden ei tarvinnut turvallisessa johdossa esittää enää ihan parastaan.

Kotkan parhaat mestat olivat Alain Ebwellen pari sähäkkää läpiajoa vasemmalta laidalta ja Fran Alvarezin hyvä vapaapotku, joka viuhui vain tulitikkuaskin verran Hongan maalin oikeasta yläkulmasta ohi.

KTP:n terävin oli nopea ja arvaamaton laitalinkki Alain Ebwelle. Matias Lindfors toisella laidalla on hänkin päässyt kahden matsin jälkeen jo liigavauhtiin. Keskikentällä Asier Arranz tekee paljon hyvää työtä molempiin suuntiin.

Hongan etevimmät ja aikaansaavimmat olivat kokeneet ulkomaalaiset Demba Savage (32 vuotta) ja Lucas Kaufmann (30). Gambialainen teki kaksi maalia, ja brassin tehot olivat maali ja syöttö.

Maalit:

7. min. 0–1 Demba Savage: Niklas Pyyhtiä pääsi keskittämään vasemmalta KTP:n maalin eteen. Savage sai pallon haltuunsa ja sijoitti ohi Kotka-vahti Anton Lepolan.

38. min. 0–2 Lucas Kaufmann: Duarte Tammilehto antoi pitkän syötön keskialueelta Kaufmannille rangaistusalueen rajalle. KTP:n puolustus ei ennättänyt blokkaamaan, ja brasilialaisen tarkka laukaus painui oikean tolpan kautta takakulmaan.

59. min. 1–2 Anton Eerola: Eerola ja Aleksi Tarvonen prässäsivät hyvin Honka-vahti Tim Murrayta sekä puolustuslinjan Matias Ralea ja Konsta Rasimusta. Tarvonen nappasi pallon ja laukaisi, Murrayhaparoi, ja Eerola pani pallon pömpeliin.

63. min. 1–3 Demba Savage: Honka sai kulmapotkun vasemmalta. Kaufmann keskitti, Savage oli takatolpalla vapaana ja gambialainen iski toisen osumansa.