AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 1.5.2021

AC Oulun Niklas Jokelainen hakee läpimurtoa – ”Se ei tarkoita vain maaleja ja syöttöjä”

AC Oulun Niklas Jokelainen hakee läpimurtoa – ”Se ei tarkoita vain maaleja ja syöttöjä”

Niklas Jokelainen ennakoi tasaista ottelua.

AC Oulun hyökkääjä Niklas Jokelainen lähtee kauteen suurin odotuksin. Kolmannen kautensa Veikkausliigassa aloittava 21-vuotias hyökkääjä haluaa tehdä lopullisen läpimurron Veikkausliigassa.

Nuoreksi pelaajaksi Jokelainen on ehtinyt urallaan kokea jo paljon. Hän debytoi AC Oulun paidassa saatuaan juuri 15 ikävuotta täyteen ja seuraavana vuonna hän siirtyi Englantiin Stoken akatemiaan. Kahden Englannissa vietetyn vuoden jälkeen hän palasi Suomeen ja sai kaudella 2018 tulikasteensa Ilveksen paidassa, jolloin 18 ottelussa syntyi kaksi maalia. Seuraavana kautena osoite oli RoPS, jolloin Veikkausliigan maalimäärä kasvoi jälleen kahdella.

- Iso tavoite on tehdä läpimurto ja sitä kautta auttaa joukkuetta pelaamaan hyvin. Se ei tarkoita vain maaleja ja syöttöjä, mutta kokonaisuudessaan pelata hyvää jalkapalloa ja auttaa joukkuetta enemmän, Jokelainen kertoo tämän kauden tavoitteistaan.

AC Oulu nousi viime kauden päätteeksi voitettuaan Ykkösen. Joukkueen selkärankana oli vahva puolustuspelaaminen ja liikkuva sekä pallonhallintaan perustuva hyökkäyspelaaminen. Jokelaisen mukaan AC Oulu ei lähde liikaa muuttamaan hyväksi koettua pelitapaa.

- Yritämme lähteä pelaamaan samalla tavalla kuin viime kaudella ja haluamme hallita palloa ja pelata yleisöystävällistä peliä. Pyrimme eteenpäin ja sitä kautta pääsemään maalipaikoille, avaa Jokelainen.

Hyökkääjänä pelaava Jokelainen uskoo tarjoilun pelaavan kauden aikana.

- Meillä on hyvät laitahyökkääjät ja pystymme sitä kautta haavoittamaan vastustajia. Pistetään laidat vauhtiin, Jokelainen heittää.

AC Oulun kausi käynnistyy maanantaina 3.5., kun se saa kotikentälleen Ilveksen.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia