AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 24.4.2021

Valakari pettyneenä – ”Emme vaan saaneet työstämme palkintoa”

Valakari pettyneenä – ”Emme vaan saaneet työstämme palkintoa”

Simo Valakari manasi tappiota. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran Veikkausliigakausi alkoi mollivoittoisesti, kun Turun FC Inter kukisti keltapaidat kotinurmellaan 1-0 (0-0). Ottelun ainoan maalin iski toisella puoliajalla Juho Hyvärinen.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt, mutta hän jakoi silti tunnustusta omilleen.

- Hyvin kaksijakoiset tunnelmat ottelusta. Totta kai päällimmäisenä tunteena on iso pettymys, kun ei saatu pisteitä mukaan. Toisaalta pelaajamme yrittivät vaikeissa olosuhteissa tehdä niitä asioita, joita olemme koko talven menestyksekkäästi tehneet. Tänään emme vaan saaneet työstämme palkintoa, Valakari harmitteli.

Ottelu oli tunnetasoltaan hyvä Veikkausliigaottelu, jossa nähtiin lukuisia kovia kamppailutilanteita. Valakarin mukaan joukkueelle jäi ottelusta parannettavaa.

- Tällaisissa tiukoissa taistelupeleissä meidän pitää pystyä parantamaan. Haetaan sitten vaikka karkeasti sanottuna ruma vierastasuri, mutta pääasia ettemme häviä näitä pelejä.

Ottelun voittomaalista päävalmentaja antoi ansaitut kehut maalintekijä Juho Hyväriselle:

- Haluamme pelata aktiivista jalkapalloa ja se vaatii, että pelaamme korkealla linjalla, johon vastustajat pyrkivät iskemään. Nyt he sattuivat saamaan maalin sellaisesta tilanteesta. Otso (Virtanen) tuli loistavasti vastaan, mutta kakkospallo putosi onnekkaasti vastustajalle. Se oli upea viimeistely Hyväriseltä, Valakari kommentoi maaliin johtanutta tilannetta.

KuPS:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat reilun viikon päästä, kun HJK saapuu Kuopion Keskuskentälle 2. päivä toukokuuta.

- Hienoa päästä kotikentälle jatkamaan kovien otteluiden sarjaa hallitsevaa tuplamestaria vastaan.

Lisää uutisia