vko.16 // 24.4.2021

Ilves kaatoi IFK Mariehamnin - "Tosi ehjä kokonaisuus tänään"

Ilves onnistui hyvin kenraalissaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves päätti viimeistelykautensa hienoon 2-0 (2-0) voittoon IFK Mariehamnista. Peli oli isännillä koko ajan hallinnassa ja mahdollisuus oli ottaa suurilukuisempikin voitto.

Ilveksen talvikausi on ollut koko ajan nousujohteinen ja viimeisessä harjoitusottelussa peli näyttää jo valmiilta Veikkausliigan alkua varten. Hyökkäysten rakentelu toimii hyvin ja puolustuspeli toimii.

Vaikka yleisöä ei otteluun saanutkaan ottaa, oli Kaupissa yllättävän paljon Ilves-asuisia liikkeellä jääden aitojen taakse ottelua seuraamaan. Ilves esitteli myös juhlavuotensa tyylikkään koko keltaisen peliasun, joka keräsi kiitosta aidan takaa ottelua seuranneilta katsojilta.

Vaikka ensimmäinen viisi minuuttia olikin hiukan tunnustelua puolin ja toisin, aloitti Ilves ottelun selvästi pirteämmin kuin aikaisemmissa otteluissa ottaen pallonhallinnan itselleen. Saarelaisilla oli toki omat mahdollisuutensa jakson aikana, mutta niistä Ilveksen puolustus selviytyi mallikkaasti. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä paremmin Ilves pystyi peliä rakentamaan hyökkäysalueellaan.

Viimeistely onnistui avausjaksolla kahdesti, molemmat maalit syntyivät kulmapotkuista. Ensin Teemu Jäntin antaman kulman puski verkon perukoille Patrick Loa Loa ja toisen Jäntin antaman kulman vieraat ohjasivat itse omaan maaliinsa.

Toisella jaksolla Ilves jatkoi pelin hallintaa, pitäen palloa pitkiä jaksoja hyökkäysalueellaan. Vaikka maalinteossa ei enää onnistuttukaan, antoi pelaaminen selkeitä viitteitä hyökkäyspelin vaarallisuudesta.

Ilves vaihtoi puoliajan aikana maalivahdin ja kuusi kenttäpelaajaa, mutta sekään ei heikentänyt pelin tasoa vaan vaihdosta kentälle tulleet pelaajat onnistuivat kaikki tuomaan lisää virtaa joukkueen pelaamiseen. Näin ollen laaja pelaajamateriaali näyttää tälläkin kaudella olevan yksi Ilveksen vahvuuksista.

Ottelun lopussa Ilveksellä oli kaksi kertaa mahdollisuus lisämaaleihin rangaistuspotkuista, mutta kummallakin kertaa Oskari Forsman onnistui rangaistuspotkun torjumaan. Pilkulta pääsivät yrittämään sekä Eetu Vertainen että Hernan Luna, joiden matalat laukaukset eivät tällä kertaa löytäneet tietään maaliin asti.

Ilveksen valmennusjohto oli tyytyväinen näkemäänsä ja odottaa jo Veikkausliigan alkamista.

- Peli oli tosi hyvin kontrollisessa sen ensimmäisen viiden minuutin jälkeen. Kentällä tapahtui juuri niitä asioita, joita haluttiinkin nähdä. Todella ehjä kokonaisuus tänään. Toinen peräkkäinen nollapeli, niin puolustuksenkin suhteen näyttää nyt hyvältä. Silloin kun vastustajalla oli pallo, niin pystyimme tiiviisti puolustamaan, analysoi Jarkko Wiss joukkueensa otteita.

- Se, ettei siinä lopussa onnistuttu kaunistelemaan numeroita, ei sinänsä haittaa. Veikkausliigassa noista olisi sitten jo kiva maalit tehdäkin, jatkoi Wiss.

Ilves peluutti kenraalissaan molempia maalivahtejaan, jotka molemmat onnistuivat tehtävässään loistavasti. Maalivahtivalmentaja Mikko Kaven on mielissään kilpailutilanteesta:

- Meillä on kaksi hyvää maalivahtia tarjolla joka peliin. Molemmat ovat osoittaneet pystyvänsä tällä tasolla pelaamaan. Rasse (Leislahti) on meillä ollut se aloittava veskari ja lähtökohtaisesti ykköstorjuja nyt. Mutta jätkillä on hyvä kilpailu ja aika näyttää miten jatkossa.

Ilves: Rasmus Leislahti (60. Eetu Huuhtanen), Patrick Loa Loa (73. Eetu Vertainen), Kalle Katz, Joona Veteli, Teemu Jäntti, Tuure Siira (69. Miska Rautiola), Mikael Almen, Eetu Mömmö (76. Hernan Luna), Vigori Gbe (76. Felipe Aspegren), Leo Kyllönen (69. Doni Arifi), Eric Oteng (73. Momodou Sarr)