AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.16 // 22.4.2021

SJK:lla loukkaantumisia - vain Walter Viitala pidempään sivussa

SJK:lla loukkaantumisia - vain Walter Viitala pidempään sivussa

"Wade" on vielä jonkin aikaa sivussa tositoimista. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK viimeistelee virettään Veikkausliigakautta varten kohtaamalla lauantaina AC Oulun. SJK:n riveistä ovat varmuudella sivussa kapteeni Mehmet Hetemaj sekä maalivahti Walter Viitala.

Hetemaj päässee mukaan toukokuun aikana, mutta Viitalan toipumisen arviointi on hieman vaikeampaa. Sen vuoksi SJK hommasi riveihinsä vielä yhden maalivahdin, Helsingin junioriseuroissa kasvatuksensa saaneen 20-vuotiaan Salifu Senghoren, joka pelasi jo yhden harjoitusottelun SJK:n maalilla FC Hakaa vastaan.

– Meillä on ollut tässä nyt vähän ohutta maalivahtirintamalla, kun viime kaudesta lähti Mehdi El Moutacim ja Teppo Marttinen, sekä Niilo Peräaho on lopettanut, eikä olla hommattu ketään tilalle. Vielä kun Topi Säilynoja oli loukkaantuneena koko talven ja William Rosenlöf kävi leikkauksessa, niin tämä vastasi meidän tarpeeseemme, että saadaan riittävä määrä maalivahteja edustuksen ja akatemian osastolle, kommentoi päävalmentaja Jani Honkavaara maalivahtihankintaa.

– "Sakke", kuten Salifun lempinimi kuuluu, on Itä-Helsingin poikia. Hän tuli ennakkoluulottomasti meidän mukaamme. Tiedämme hänen potentiaalinsa, ja hänhän on sitä potentiaalia päässyt jo vähän testamaan Gnistanissa, ja oli viime kauden lopussa paikkaamassa FC Lahdessa kakkosmaalivahtina.

SJK:n sairastuvalla on kohtuullisen paljon pelaajia, mutta tilanne kaikkien osalta on varsin valoisa - lukuun ottamatta Viitalaa.

– Hetemaj'n ja Viitalan lisäksi meillä on sivussa Tero Mäntylä ja Joonas Lepistö, jolla on ollut Inter-pelistä lähtien pientä vammaa. Daniel Håkansia lepuutetaan, ja Niko Markkula, joka loukkasi itseään harjoituksissa ja oli sivussa, on nyt taas palannut takaisin harjoituksiin, kommentoi Honkavaara loukkaantumistilannetta.

– Mehu ja Tero menevät melko nopeasti eteenpäin kuntoutumisessa, ja uskomme, että kaikki on aika lähellä pelikuntoa jo kauden alkaessa. Ei ehkä heti käytettävissä, mutta varmuudella vain Viitala ei ole mukana kauden avauksessa, sanoo Honkavaara vielä lopuksi.

SJK – AC Oulu lauantaina 24.4. kello 16.00 OmaSp Stadionilla. Ottelu pelataan vielä ilman yleisöä, mutta SJK:lla on toiveissa saada seuraaviin kotiotteluihinsa myös yleisöä paikalle rajoitetusti. Lauantain ottelua voi seurata suorana lähetyksenä maksullisen Spiideo-livestreamin kautta.

Lisää uutisia