AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2021

FC Inter uuteen suuntaan - Vesa Mäki jättää seuran

FC Inter uuteen suuntaan - Vesa Mäki jättää seuran

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter uudistaa organisaatiotaan samalla kun seuran katseet käännetään aiempaa vahvemmin ruohonjuuritason tekemiseen ja junioritoimintaan. Pitkään seurassa teknisenä johtajana vaikuttanut Vesa Mäki jää sivuun Interin toiminnasta.

InterAction -nimeä kantava mittava yhteiskuntavastuuohjelma on käynnistynyt vahvana osoituksena siitä, että seuratyön laatuun ja tulevaisuuteen halutaan panostaa erityisen vahvasti.

FC Interin pääomistajan edustusta seuran luottamuselimissä nuorennetaan Nikolas Håkansin aloittaessa FC Inter Turku Oy:n hallituksen varapuheenjohtajana. Nikolas Håkans on pelannut seurassa juniorivuosinaan, ja hän jatkaa isoisänsä Stefan Håkansin aikanaan perustaman seuran kehittämistä muuttuvassa ympäristössä.

Jo aiemmin junioritoimintaan keskittyvän FC Inter Turku ry:n hallituksessa mukana ollut Nikolas Håkans lähtee innolla vahvemmin mukaan seuran toimintaan.

– Jaan saman intohimon jalkapalloa ja Interiä kohtaan kuin Stefan. Tämä on kunnia-asia minulle olla osana tätä seuraa, joka on iso osa elämää jo niin monelle, Nikolas Håkans kertoo.

Nyt seurassa haetaan samaan aikaan kestävämpää taloudellista pohjaa sekä uutta suuntaa. FC Inter pyrkii lajissaan ja omalla toiminta-alueellaan voimakkaammin kasvattajaseuran asemaan ja tavoitteena on jatkossa säilyttää vahva asema kotimaisessa jalkapallon pääsarjassa pitkän tähtäimen valmennus- ja kehitystoiminnan tuloksena. Nikolas Håkansin mukaan kyse on erityisesti pitkän aikajänteen muutoksesta.

– Menestyvä edustusjoukkue on tärkeä osa Inter-kasvattien pelaajapolkua ja tämän kauden osalta edustusjoukkue on jo hyvin kasassa. Tulevina vuosina haluamme kuitenkin tuoda entistä vahvemmin seuran omia kasvatteja edustusjoukkueen rungoksi.

Samalla Vesa Mäki lopettaa FC Inter Turku Oy:n palveluksessa. Mäki ja FC Inter Turku Oy ovat huhtikuussa sopineet hyvässä yhteistyössä työsuhteen päättymisestä. Mäki jää pois hänestä itsestään riippumattomista syistä. Poisjääminen on osa laajempaa seuran organisaation uudistamista ja rakennemuutosta sekä kulujen karsimista. Suurimmalta osin Mäen tehtäviä jatkaa seurassa jo aikaisemmin toiminut Jani Meriläinen.

Mäki tuli FC Inter Turku Oy:n palvelukseen tammikuussa 2017 ja on toiminut yhtiön teknisenä johtajana vastaten laaja-alaisesti yhtiötoiminnasta.

– Haikein, mutta luottavaisin mielin jätän tehtäväni FC Inter Turku Oy:ssä. Olen iloinen, että edustusjoukkue on noussut takaisin Veikkausliigan mestaruustaisteluihin sekä euro-otteluihin ja että seura on saavuttanut Palloliiton korkeimman laatutason. Nämä saavutukset ovat olleet mahdollisia vain yhteistyöllä hyvien ja huippuosaavien ihmisten kanssa, kiitos teille. Toivotan seuralle parasta mahdollista menestystä jatkossa. Nyt pidän hetken sapattivapaata ja vietän toivottavasti aurinkoista kesää ja sitten katselen syksyllä uusia haasteita, kommentoi Mäki.

– Vesa on tehnyt upeaa työtä FC Inter Turku Oy:n johdossa ja olemme kiitollisia Vesalle hänen ajastaan seuran palveluksessa. Lämpimät kiitokset Vesalle hyvästä työstä ja menestystä tuleviin haasteisiin, kiittelee Nikolas Håkans.

Lisää uutisia