AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2021

"Tämä on meille kova haaste" - Honka hakee cupin finaalipaikkaa KuPS:n vieraana

"Tämä on meille kova haaste" - Honka hakee cupin finaalipaikkaa KuPS:n vieraana

Honka kaatoi PK-35:n cupin puolivälierässä. (Kuva: FC Honka)

Lauantaina Suomen Cupin toisessa välierässä kohtaa kaksi keltamustaan pukeutuvaa joukkuetta, kun FC Honka matkaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi.

Honka selvitti tiensä Cupin välieriin kaatamalla viime lauantain puolivälierässä PK-35:n. Ottelu eteni maalittomana koko varsinaisen peliajan, eikä jatko-ottelussakaan osumia nähty. Rangaistuspotkukilpailussa Hongan laukojat Darren Smith, Otso Koskinen, Demba Savage ja Dani Hatakka laittoivat varmasti jokainen vuorollaan pallon verkkoon, ja kun Tim Murray pysäytti vieraiden laukauksista kaksi, pääsi Honka juhlimaan välieräpaikkaa.

– Esityksemme Cupissa ovat olleet nousujohteisia. Ensimmäisissä lohkovaiheen otteluissa huomasi, että haimme vielä yhteisiä askelmerkkejä. Se on tietenkin luonnollista, kun ajetaan sisään hieman uutta pelitapaa ja pelaajistossakin on tapahtunut muutoksia. Olemme ottaneet kokonaisvaltaisesti sekä puolustus- että hyökkäyspelaamisessa edistysaskelia, erityisesti nopeissa hyökkäyksissä olemme parantaneet.

- Kun meillä on paikka haavoittaa vastustajaa, teemme sitä mielestäni paremmin kun aiemmilla kausilla, kommentoi Hongan keskikenttämies Duarte Tammilehto.

KuPS oli puolestaan Suomen Cupissa oman lohkonsa ykkönen ja eteni näin ollen suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Lohkossa kuopiolaiset kaatoivat Ilveksen 2-0, SJK:n 5-2 ja AC Oulun 1-0. Puolivälierissä vastaan asettui Ykkösen Gnistan, jonka KuPS voitti selvin 5-0-lukemin. Kuopiolaisten tehokkain maalintekijä on kolmesti osunut Santeri Haarala.

– KuPS on varmasti muuttunut paljonkin viime kaudesta, ainakin taktisessa mielessä. He pystyvät hyökkäämään monella eri tavalla, ja etenkin heidän laitapelaamisensa on ollut talven peleissä hyvännäköistä. Meidän pitää antaa KuPS:ille mahdollisimman paljon prässiä ja painetta, jotta he eivät saa pallon kanssa hyvää fiilistä.

- Tämä on meille hyvä haaste. Vastaan on tulossa muutamaa edellistä vastustajaa vielä kovempi joukkue. Uskomme kuitenkin vahvasti, että meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, Tammilehto summaa.

Suomen Cupin välierä KuPS – FC Honka lauantaina 10.4. kello 15.00 Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla. Ottelu pelataan ilman yleisöä.

Kaikki Suomen Cupin ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia