AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 7.4.2021

"Olemme saaneet aikaiseksi kehittyvän ilmapiirin" - Vasara tyytyväinen Hongan valmennusryhmään

"Olemme saaneet aikaiseksi kehittyvän ilmapiirin" - Vasara tyytyväinen Hongan valmennusryhmään

"Vesku" kiittelee Hongan valmennusryhmän dynamiikkaa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hongalla on koossa vahvan pelaajaryhmän taustalla myös vahva valmennustiimi, jossa vastuualueet ovat selkeät.

Hongan edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa viidettä kauttaan Vesa Vasara. Ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan Honka nousi Vasaran johdolla Ykkösestä Veikkausliigaan. Sen jälkeen sijoitukset ovat vakiintuneet sarjan kärkipäähän. Kaudella 2018 Honka sijoittui neljänneksi, 2019 joukkue nappasi pronssimitalit, ja viime kaudella sijoitus oli jälleen neljäs. Kaksi viimeisintä kautta ovat tuoneet myös paikan europeleihin.

Vasara on tyytyväinen valmennusryhmäänsä.

– Olen todella tyytyväinen staffin kokoonpanoon ja siihen, miten koko tiimi pystyy tekemään yhteistyötä. Olemme saaneet aikaiseksi kehittyvän ilmapiirin, joka tarttuu myös pelaajiin.

Pelikentiltä honkalaisille erittäin tuttu Sampo Koskinen on ollut osa joukkueen valmennusta Kakkosesta saakka. Nyt alkava kausi on Koskiselle siis jo seitsemäs. Vasara kertoo, että Koskisella on tänä vuonna myös erityisvastuu erikoistilanteista.

Kahtena viime vuonna Honka Akatemiaa luotsannut Riku Paularinne on myös mukana edustusjoukkueen valmennustiimissä. Paularinteen valmentamana Honka voitti kaudella 2018 B-junioreiden Suomen mestaruuden. Akatemia sijoittui Miesten Kakkosessa kaudella 2019 lohkonsa kuudenneksi ja viime kaudella kolmanneksi.

– Rikun vastuualueena on harjoitusten suunnittelu ja pelitavan kehittäminen. Hänen kauttaan pystymme viemään pelitapaa hyvin myös Akatemian ja B-juniorijoukkueen toimintaan. Riku on toiminut muissa joukkueissamme aiemmin päävalmentajana ja omaa hyvän ymmärryksen siitä, miten peliä ja pelaajia kehitetään, Vasara toteaa.

Maalivahtivalmennuksesta vastaa aiemman uutisoinnin mukaisesti Eemeli Reponen, joka liittyi mukaan FC Honka ry:n puolelta. Reponen vastaa myös B-poikien maalivahtivalmennuksesta, sekä Palloliitossa U19-poikien ja U18-tyttöjen maajoukkueiden maalivahtivalmennuksesta.

– Eemelillä on vahva tausta maalivahtivalmennuksesta ja maalivahtien kehittämisestä. Hän on toiminut aiemmin Hongan nuorempien ikäluokkien parissa, sekä juniorimaajoukkueissa. Pyrimme siihen, että saisimme maalivahtien toiminnan paremmin integroitua koko joukkueen toimintaan.

Fyysisessä valmennuksessa uutena nimenä mukaan liittyy Toni Huuhka. Viime kaudella Huuhka toimi norjalaisen Kongsvingerin valmennuksessa. Aiemmalla urallaan hän on ollut Veikkausliigajoukkue FC Lahden valmennustiimissä.

– Tonin vastuualueena on pelaajien fyysisten ominaisuuksien kehittäminen ja niiden integroiminen tiiviisti myös pelilliseen harjoitteluun. Tavoitteena tietenkin on, että pelaajamme kehittyvät teknisten taitojen lisäksi myös fyysisesti. Hän on jo toiminut pitkään jalkapallon parissa ja tuo meille erittäin hyvän lisän valmennukseen, Vasara sanoo.

Syksyllä 2019 Honkaan EPS:stä saapunut Max Thibault jatkaa myös alkaneella kaudella. Thibault vastaa fysioterapiasta sekä pelaajien kuntoutuksesta, sekä toimii lisäksi Kakkosessa pelaavan Honka Akatemian fysiona ja fysiikkavalmentajana.

Hongan edustusjoukkueen huoltajana jatkaa Juha Saavalainen. Managerina toimii Hexi Arteva.

Lisää uutisia