vko.13 // 4.4.2021

"Ei ollut meiltä paras peli" - Ratkaisevan maalin laukonut Dani Hatakka tyytyväinen jatkopaikkaan

Dani Hatkan 11-metrinen sinetöi välieräpaikan Hongalle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka ja PK-35 tarjosivat lauantaisessa Suomen Cupin puolivälierässään jännitettävää loppuun saakka. 120 minuuttia mentiin maaleitta, mutta lopulta Honka nappasi välieräpaikan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Honka loi ottelun ensimmäisen paikan kymmenennellä peliminuutilla. Nasiru Banahene viritti tykkinsä rangaistusalueen kaarelta, ja pallo suuntautui vain vähän maalin ylitse.

Seuraavan kerran keltamustat olivat lähellä maalintekoa hieman ennen puolta tuntia. Darren Smith kääntyi terävästi rangaistusalueella ja lähetti kudin kohti PK-maalin yläkulmaa. Toni Korkiakoski sai kuitenkin venytettyä kätensä pallon tielle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vierasjoukkue sai vapaapotkun rangaistusalueen kulmalta. Daniel Rantasen laukaus meni hieman Honka-maalin ylitse. Avausjaksolla ei maaleja nähty ja taukoa siirryttiin viettämään 0-0 lukemissa.

Ottelun 69. minuutilla Edmund Arko-Mensahin kulmapotku löysi takatolpalta Demba Savagen, mutta gambialaisen laukaus karkasi maalin ylitse.

Noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Rui Modesto vapautti Jean Marie Dongoun läpiajoon, mutta Korkiakoski tuli hyvin vastaan eikä Dongou onnistunut ohjaamaan palloa PK-vahdin ohitse.

Honka oli todella lähellä iskeä johtomaalin kun kellossa oli 88 minuuttia. Vaihdosta kentälle tullut Otso Koskinen vapautti tarkalla syötöllään Rui Modeston, mutta viimeistely meni tolppaa hipoen maalin ohitse. Maaleja ei ysikymppisen aikana nähty, joten edessä oli jatko-ottelu.

Noin kuusi minuuttia oli pelattu jatko-ottelun avauspuoliaikaa, kun Honka sai hyvän paikan Korkiakosken haparoidessa. Otso Koskinen ei kuitenkaan päässyt virittämään laukaustaan ja tilanne kuivui kasaan.

108. minuutilla vierasjoukkue loi koko ottelun kenties parhaan paikkansa. Aapi Helvelahti puski lähietäisyydeltä, mutta Tim Murray piti pallon maaliviivan oikealla puolella.

Kun jatko-ottelussakaan maaleja ei syntynyt, Suomen Cupin välieräpaikan kohtalo ratkottiin rangaistuspotkuilla.

Hongan laukojat hoitivat hommansa vuorenvarmasti. Smith, Koskinen ja Savage upottivat vuorollaan pallon maaliin. Kun Murray koppasi PK:n toisen ja neljännen yrittäjän kudit, tarjottiin ratkaisijan viittaa Dani Hatakalle. Puolustaja laukoikin varmasti pallon alakulmaan ja Hongan Cupin neljän parhaan joukkoon.

– Peli oli odotetun lainen. Vastustaja puolusti aika syvältä, kyttäsi vastahyökkäyksiä ja panosti erikoistilanteisiin. Ei tämä ollut meiltä missään nimessä paras peli. Meillä oli hyviä jaksoja ja yhden maalin tekemällä pelin luonne olisi toki todennäköisesti muuttunut. Tämä oli meille myös hyvä harjoitus, pelata 120 minuuttia ja vielä pilkut päälle. Se kasvattaa koko joukkueen itseluottamusta, Hatakka kommentoi ottelun jälkeen.

– Oli mukava päästä ampumaan pilkkua. Tim oli ottanut jo kaksi kiinni, joten tiesin, että meillä on aika hyvät mahdollisuudet voittaa, hän jatkaa.

Honka kohtaa välierissä KuPS:n. Ottelu pelataan Kuopiossa ensi lauantaina 10.4. ja sen tarkempi kellonaika selviää myöhemmin.

– Ehdottomasti meillä on halua mennä cupissa päätyyn saakka ja uskon, että siihen on hyvät mahdollisuudet. Nyt palaudutaan tästä ja aloitetaan maanantaina keskittymään seuraavaan peliin, Hatakka päättää.