AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 19.3.2021

FC Honka valmis puolivälieriin - "Tulemme varmasti taas hallitsemaan peliä"

FC Honka valmis puolivälieriin - "Tulemme varmasti taas hallitsemaan peliä"

Jonas Levänen ja muut honkalaiset ovat tulessa Suomen Cupissa lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Honka on edennyt Suomen Cupissa puolivälieriin, jossa lauantaina vastaan asettuu helsinkiläinen PK-35.

Alkulohkonsa kakkoseksi sijoittuneena Honka jatkoi pelejään neljännesvälierissä, jossa se matkasi Vaasaan VPS:n vieraaksi. Ottelun avausnelivitonen mentiin vielä maalittomana, mutta toisella jaksolla keltamustat saivat maalihanat auki. Niklas Pyyhtiä osui ensimmäisenä, jonka jälkeen Darren Smith iski kahdesti. 4-0 voittolukemat viimeisteli Otso Koskinen ottelun loppuminuuteilla.

– Pelasimme hyvän ottelun kaikilla pelin osa-alueilla. Onnistuimme pitämään VPS:n hyvin poissa maalipaikoilta, luomaan itse monta paikkaa ja kaiken lisäksi olimme myös tehokkaita. Vaikka peli olikin ensimmäisen puoliajan jälkeen vielä 0-0, uskoimme koko ajan omaan tekemiseemme, kertaa Hongan Jonas Levänen seuransa verkkosivuilla.

Honka ja PK-35 kohtasivat harjoitusottelussa muutama viikko sitten. Honka oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta loppulukemiksi kirjattiin 1-1.

– On siitä jonkin verran hyötyä, että olemme kohdanneet vähän aikaa sitten. Mutta toisaalta samoin siitä on hyötyä myös PK:lle. PK-35 on laadukas joukkue, joka tykkää avata peliä lyhyillä syötöillä. Heillä on monia kokeneita pelaajia, eikä pelistä varmasti tule helppo. Tulemme varmasti taas hallitsemaan peliä, ja tällä kertaa meidän pitää pystyä olemaan tehokkaampia viimeisellä kolmanneksella kuin olimme viime kohtaamisessamme, Levänen sanoo.

Ottelu pelataan lauantaina 20.3. kello 13.00 alkaen Matinkylän 1 TN:llä. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata Ruutu+:n kautta.

Lisää uutisia