AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.08 // 24.2.2021

Hakan hyökkääjälupaus iloitsi maajoukkuekutsusta – ”Tavoitteena päästä vakioryhmään”

Hakan hyökkääjälupaus iloitsi maajoukkuekutsusta – ”Tavoitteena päästä vakioryhmään”

Oiva Laaksonen sai kutsun Minihuuhkajiin. (Kuva: FC Haka)

Kaksivuotisen sopimuksen FC Hakan kanssa joulukuussa solminut, Haka-juniorien oma kasvatti, Oiva Laaksonen on valittu poikien U18-maajoukkueen leirille torstaista lauantaihin tällä viikolla.

17-vuotiaalta laitahyökkääjältä ei aiempaa kokemusta maajoukkueista löydy, mutta kutsu kuvastaa hyvin, että nuorukaisen valinta panostaa jalkapalloon avaa myös uusia mahdollisuuksia.

Päävalmentaja Peter Lundbergin kutsu tavoitti Laaksosen tekstiviestitse, mutta täytenä yllätyksenä se ei hänelle kuitenkaan tullut.

– Hieman osasin odottaa sitä, sillä Erkka Lehtola ja Teemu Eskola olivat aiemmin olleet seuraamassa Hakan harjoituksia, Laaksonen kertoo Hakan sivuilla.

U18-päävalmentaja Lundberg kertoo Palloliiton tiedotteessa odottavansa uusien pelaajien näkemistä innoissaan ja toteaa myös, että etenkin hyökkäyspään osalta löytyy ominaisuuksiltaan paljon vaihtoehtoja tarjoavia pelaajia.

Laaksonen näkee, että sopimus Veikkausliigajoukkueen kanssa on ollut iso tekijä siinä, että kutsu leirille tuli. Sopimuksen allekirjoituksesta on kohta kolme kuukautta aikaa ja peluri näkee päässeensä hyvin Hakan joukkueeseen mukaan.

– On mennyt todella hienosti ja päässyt täysin joukkueeseen sisälle mukaan. Hienoa on ollut saada peliaikaa myös virallisissa peleissä ja tuntuu, että on oikeassa paikassa ja pystyy kehittymään.

Maajoukkueleiri antaa omalta osaltaan uuden mahdollisuuden kehittyä, mutta taistelu pelipaikoista on sielläkin kovaa. Laaksosen pelipaikalle on tarjolla muun muassa Hongan Niilo Saarikivi, HJK:n Kasper Terho ja Ilveksen Linus Rönnberg.

– Ensin on tavoitteena päästä maajoukkueen vakioryhmään ja sen jälkeen saada enemmän peliaikaa. Kevään Baltic Cupiin olisi hienoa päästä mukaan!

Lisää uutisia