AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 19.2.2021

Ilveksellä vielä ohut sauma jatkoon Suomen Cupissa - lauantaina vastassa SJK

Ilveksellä vielä ohut sauma jatkoon Suomen Cupissa - lauantaina vastassa SJK

Baba Mansah on sivussa yli kuukauden. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves matkaa lauantaina Seinäjoelle Suomen Cupin karsintalohkon otteluun SJK:n vieraaksi.

Ilves on kahden kierroksen jälkeen Suomen Cupin C-lohkossa viimeisenä. Runsasmaalinen voitto ja samanaikainen AC Oulun tappio KuPSille mahdollistaisivat tupsukorville nousun kakkossijalle ja paikan neljännesvälieriin.

Ennen kolmatta ja viimeistä alkulohkon kierrosta KuPS on C-lohkon kärjessä. Se on tähän mennessä voittanut niin Ilveksen (2–0) kuin SJK:n (5–2). Seinäjokiset voittivat AC Oulun vieraissa 1–0, kun taas Ilves hävisi oululaisille 1–2. Lohkovoittaja etenee suoraan puolivälieriin ja lohkokakkonen puolestaan hakee jatkoa neljännesvälierien kautta. Ilveksellä on siis vielä seitinohut sauma edetä jatkoon maalieron turvin.

Ilves ja SJK kohtasivat viimeksi harjoitusottelussa noin kuukausi sitten. Peräti seitsemän eri pelaajaa merkkauttivat itsensä maalintekotilastoihin, kun tapahtumarikas koitos päättyi kissapedon 5–3-kotivoittoon. SJK on viimeksi onnistunut kairaamaan voiton Ilveksestä yli neljä vuotta sitten harjoitusottelussa tammikuussa 2017.

Molemmissa cupin otteluissaan päävalmentaja Jarkko Wiss on nimennyt avauskentälliseen pelkästään kotimaisia pelureita. Avausottelussa KuPSia vastaan avauksen keski-ikä oli alle 21 vuotta ja AC Oulua vastaan alle 22. Toistaiseksi ainut ulkomaalaisvahvistus kentällä on ollut ensimmäiset Ilves-minuuttinsa kellottanut laituri Vigori Gbe ja hänelläkin ikää on vasta 19. Talenteilla on suuri potentiaali, mutta toisaalta otteisiin kaivataan vielä lisää tasaisuutta sekä kaksinkamppailuvoimaa.

Keltavihreiden kokoonpanosta puuttuu pitkäaikaispotilaiden Tatu Miettusen ja Ilari Mettälän lisäksi myös toppari Baba Mensah, joka joutuu parantelemaan murtunutta jalkapöytäänsä ainakin huhtikuulle asti.

Suomen cupin karsintalohkon päätösottelu SJK – Ilves lauantaina 20.2. klo 14.30 suorana Ruutu-palvelusta.

Lisää uutisia