AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.07 // 17.2.2021

FC Haka sopimukseen hyökkäyspään pelaajan kanssa

FC Haka sopimukseen hyökkäyspään pelaajan kanssa

Ishmael Yartey on Hakan uusin hankinta. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Haka on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen ghanalaisen Ishmael Yartey'n kanssa. 31-vuotias hyökkäyspään pelaaja omaa mittavan kansainvälisen uran ja on tuttu suomalaisille myös KPV:n paidasta. Samalla hän on Hakan kausikorttilaisten kummipelaaja kaudella 2021.

Laitahyökkääjänä viihtyvä Yartey pelasi KPV:ssa loppukauden 2019 ja viimeisteli 11 Veikkausliigaottelussa kuusi maalia. Lisäksi hän on pelannut urallaan muun muassa Portugalin, Sveitsin, Ranskan ja USA:n pääsarjoissa. Viimeksi hän pelasi Saudi-Arabiassa.

Yartey tuo toivottua nopeutta ja vaarallisuutta Hakan hyökkäykseen lisää, ollen itsekin tyytyväinen sopimukseen.

– Yksi pääsyistä miksi valitsin Hakan, oli Teemu Tainion kanssa käymäni keskustelu, mistä jäi positiivinen kuva. Hän soitti minulle ja tiedusteli halukkuuttani tulla joukkueeseen.

– Nyt olen täällä ja iloinen siitä! Odotan, että pääsen auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa, Yartey toteaa Hakan sivuilla.

Yartey itse uskoo, että Tainio tiesi entuudestaan kauden 2019 perusteella, millainen potentiaali hankinnasta löytyy.

– Aion tehdä kovasti töitä ja olen valmiina pelaamaan siinä roolissa, missä valmentaja haluaa.

– Henkilökohtaisesti tavoittelen pelaavani säännöllisesti sekä autan joukkuetta maaleillani ja syötöilläni. Tulen omaksumaan joukkueen pelitavan ja pelaamaan joukkueelle, mies lupaa.

Hakalla on nyt sopimukset kaikkiaan 24 pelaajan kanssa ja joukkue siten lähes kokonaisuudessaan kasassa. Haussa on enää yksi hyökkääjä, minkä suhteen verkot on edelleen vesillä.

Lisää uutisia