vko.03 // 23.1.2021

Ilves kaatoi SJK:n maalijuhlissa - "Hyvä ja vauhdikas ottelu"

"Jallu" oli tyytyväinen lauantain ottelun antiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtasi Pirkkahallissa pelatussa harjoitusottelussa SJK:n. Ilves oli liikkeellä laajalla rosterilla ja tauolla Ilves suorittikin yhdeksän pelaajavaihtoa. Viihdyttävästä ja vauhdikkaasta ottelusta muodostui lopulta varsinainen maali-iloittelu, joka päättyi Ilveksen 5-3 voittoon.

Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta ja laadukasta jalkapalloa alkuvihellyksestä lähtien. Ilves otti isäntänä ottelun haltuunsa heti alusta alkaen ja keltavihreät saivatkin luotua ensimmäisen viiden minuutin aikana pari tilannetta vieraiden maalille. Ilveksen harmiksi vieraiden maalivahti Walter Viitala onnistui kuitenkin torjumaan sekä Naatan Skytän että Felipe Aspegrenin laukaukset.

Ottelun kuudennella minuutilla Momodou Sarr irtosi läpiajoon ja juuri kun hän oli laukomassa vieraiden Jude Arthur horjutti hänen tasapainoaan ratkaisevasti ja tilanne kuivui kokoon. Kotijoukkue odotti tilanteesta rangaistuspotkua, mutta tuomari oli asiasta eri mieltä. Kesken Ilveksen painostuksen SJK:n Serge Atakayi katkaisi Ilveksen pelinrakentelun ja hänen keskityksestä löysi takatolpalta Denys Oliinykin, jonka pusku painui maaliin ohi Rasmus Leislahden, 0-1.

Ilves ei vieraiden maalista masentunut vaan jatkoi pelin painamista kohti SJK:n maalia. Vain kaksi minuuttia avausmaalin jälkeen Naatan Skyttä pelasi hienon seinäpelin Joona Vetelin kanssa. Jude Arthur oli myöhässä tilanteesta ja hän joutui kaatamaan Naatin rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli Momodou Sarr, joka laukoi pallon varmasti maaliin, 1-1.

Ilves siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon ottelun 20. minuutilla, kun Felipe Aspegren laukoi upeasti pallon suoraa ilmasta maaliin Tuomas Ollilan hyvästä keskityksestä. Ollilan keskitystä edelsi Teemu Jäntin hyvä esityö hyökkäysalueella. Ilves oli lähellä lisätä johtoaan heti seuraavalla minuutilla, kun Naatan Skyttä pelasi Sarrin vapaaksi vieraiden puolustuslinjan selustaan, mutta Viitala onnistui torjumaan Mudun terävän laukauksen.

Ottelun neljäs maali nähtiin 32. peliminuutilla Joona Vetelin laukoessa pallon lähietäisyydeltä voimalla maaliin Skytän syötöstä, 3-1. Puoliajan lopulla SJK kavensi rangaistuspotkusta lukemiksi 3-2 Jake Jervisin toimesta pelikellon näyttäessä 42 minuuttia. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty ja näin ollen taukoa lähdettiin viettämään Ilveksen 3-2 johdossa.

Ilves suoritti tauolla yhdeksän pelaajavaihtoa. Ensimmäisen puoliajan pelaajista kentällä jäivät ainoastaan Miska Rautiola ja Rasmus Leislahti. Toinen puoliaika alkoi SJK:n hallinnalla Ilveksen pelaajiston hakiessa pelirytmiä. Ilves kuitenkin puolusti erittäin tiiviisti pitäen vierailijat pois vaarallisilta maalipaikoilta.

Ottelun 60. minuutilla Maximo Tolonen katkaisi SJK:n puolustajan syötön aivan rangaistualueen rajan tuntumassa. Hän siirsi pallon sivuun Eemeli Raittiselle, joka sijoitti pallon maalin alakulmaan, 4-2. Vain neljä minuuttia myöhemmin Juho Pietola antoi hienon pitkän avauksen vieraiden puolustuslinjan selustaan. Ensimmäisenä pallon ehti Raittinen, joka eteni vahvasti kohti vastustajan maalia. Kahden puolustajan iskiessä tilanteeseen Eemeli siirsi pallon hienosti viereen Eetu Mömmölle, joka laukoi varmasti pallon maaliin, 5-2.

Seuraavaa maalia jouduttiin odottamaan aina ottelun 90. minuutille. Tuolloin vieraiden Denys Oliinyk hyödynsi Leislahden pienen seikkailun nostamalla pallon Ilveksen maaliin, 5-3. Lähes välittömästi SJK:n maalin jälkeen erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen ottelun antiin ja omiensa pelaamiseen.

– Hyvä vauhdikas peli ja saatiin mitä haettiin. Molemmilla puoliajoilla pelissä oli hyviä elementtejä. Ensimmäisellä puoliajalla pallollinen pelaaminen oli vahvempaa, mutta vastaavasti toisella puoliajalla joukkue puolusti hienosti. Erityisen tyytyväinen olen syvältä puolustamisen jälkeen tapahtuneisiin tilanteenvaihtoihin, joissa onnistuimme tänään hyvin. Kokonaisuutena voimme olla tyytyväisiä ottelun antiin, Wiss toteaa.